Verkkokurssialusta – Vertailu (2023)

verkkokurssialusta-vertailu

Nykyään kuka tahansa voi jakaa tietoa nopeasti ja helposti. Mutta miten jaat tietoasi tai osaamistasi perusteellisesti, rakentaaksesi yhteisön, ansaitaksesi tuloja tai kasvattaaksesi liiketoimintaasi? Vastaus tähän on verkkokurssi ja sitä tarkemmin verkkokurssialusta. Verkkokurssialustojen avulla pystyt rakentamaan täydellisen ja ammattimaisen kurssin suhteellisen helposti. Et tarvitse muutakuin internetyhteyden ja tietokoneen.

Verkkokurssin avulla pysty muuttamaan tietosi ja taitosi tuotteeksi, jota voit myydä siitä kiinnostuneille. Verkkokurssien ostaminen on kasvanut lähivuosina huomattavasti.

Tutkimme ja testasimme kymmeniä sovelluksia verkkokurssien luomiseen ja myyntiin, ja nämä ovat meidän valintamme parhaiksi.

Mikä on verkkokurssialusta?

Verkkokurssialustat ovat alustoja, jossa voit rakentaa oman verkkokurssiasi ja myydä sitä. Verkkokurssit ovat monella tapaa samanlaisia ​​kuin offline-kurssit: myyjä tarjoaa mukaansatempaavan koulutuskokemuksen video-, kuva-, teksti-, ääni- ja PDF-tiedostojen kautta.

Oppilaat eli kurssin ostajat seuraavat kurssia, tekevät muistiinpanoja, suorittavat harjoituksia ja suorittavat kokeita testatakseen tietonsa ja oppinsa.

Verkkokurssialustoissa, kuten Teachable, Thinkific, Kajabi, Podia ja Ruzuku, on kaikissa vankka ominaisuussarja kurssin luojille. Tämän takia paras verkkokurssialusta on erittäin tärkeä kurssin tekijälle.

Kurssiohjelmisto sisältää ominaisuuksia, kuten täysin reagoivan verkkosivustokokemuksen, helpon sisällön lataamisen, mahdollisuuden muokata verkkokurssin ulkoasua, markkinointiominaisuuksia, kurssin suorittamistodistuksia ja paljon muita ominaisuuksia.

Periaatteessa he antavat sinulle kaiken, mitä tarvitset verkkokurssin myymiseen ja markkinoimiseen. Jotkut jopa antavat sinun rakentaa kurssisi ilmaiseksi.

Verkkokurssien luojat valitsevat käytettävän verkkokurssialustan ja veloittavat sitten opiskelijoiltaan tietyn maksun kurssilleen pääsystä.

Mikä on paras verkkokurssialusta?

Esittelemme seuraavaksi parhaita verkkokurssialustoja. Näiden alustojen avulla voit luoda oman verkkokurssisi, rakentaa kurssin opetussuunnitelmasi ja myydä pääsyn kurssillesi suoraan oman verkkosivustosi kautta.

Testimme voittajaksi paljastui Teachable. Se on kaiken kaikkiaan paras verkkokurssialusta verkkokurssien rakentamiseen ja myymiseen aloittelijana. Helppokäyttöisyys oli suuri tekijä.

Kuitenkin, jos haluat kotimaisen verkkokurssimyyntialustan, suosittelemme kokeilemaan verkkovalmentaja verkkokurssialustaa. Se oli tesimme paras kotimainen verkkokurssialusta.


1. Teachable

Paras Verkkokurssialusta aloittelijoille

Uskomme, että jos olet vasta aloittamassa ja haluat vankan perustan verkkokurssisi rakentamiselle, Teachable on oikea valinta sen helppokäyttöisyyden sekä yksinkertaisuuden.

Tämän verkkokurssialustan avulla voit keskittyä tietosi jakamiseen tai taitosi, juuttumatta teknisiin näkökohtiin ja ongelmiin. Siksi suosittelemme sitä niille, jotka ovat liiketoimintansa alkuvaiheessa.

Mihin sopii: Aloittelevalle.
Hinta: Ilmainen – 249$/kuukausi

Teachable on hyvä vaihtoehto, jos haluat nopean ja helpon verkkokurssialustan.

Mielestämme se on paras aloittelijoille verkkokurssimaailmassa, koska se on yksi halvimmista vaihtoehdoista ja erittäin helppokäyttöinen.

Voit käyttää heidän ilmaista versiota tai valita yhden heidän kolmesta maksullisesta versiosta, joiden hinta vaihtelee vain 29 dollarista 299 dollariin kuukaudessa.

Suosittelen heidän suosituinta Pro-suunnitelmaansa hintaan 99 dollaria kuukaudessa, koska se on halvin versio, jossa ei ole maksutapahtumakuluja.

Parhaat ominaisuudet

 • Teachablen avulla kuka tahansa voi tulla verkkokurssimyyjäksi ja jakaa tietonsa ja taitonsa maailman kanssa.
 • Luo upeita, rahaa tuottavia myyntisivuja, jotka auttavat sinua myymään verkkokurssejasi. Teachablen avulla on helppo suunnitella sivu, joka saa ihmiset ostamaan kurssisi.
 • Käytä PCI-tason 1-yhteensopivia maksupalveluntarjoajia, jotta voit olla varma, että tietosi ovat aina turvassa. Teachable hoitaa kaikki kulissien takana olevat työt, jotta voit keskittyä olennaiseen: verkkokurssien luomiseen ja myymiseen.
 • Suunnittele ja järjestä online-kursseja, jotka sopivat kiireiseen elämäntyyliisi. Teachablen avulla on helppo löytää aikaa opettamiseen.

Hinta

 • Perus (29 dollaria/kk): 5 % tapahtumamaksut, 2 järjestelmänvalvojaa, verkkokurrsin rakennustyökalu
 • Pro (99 dollaria/kk): Perusominaisuudet, plus ei tapahtumamaksuja, 5 järjestelmänvalvojaa, edistyneet raportit ja kurssitodistukset.
 • Business (249 dollaria/kk): Pro-ominaisuudet sekä edistyneet koodauksen muokkaamismahdollisuudet, 20 järjestelmänvalvojaa ja ryhmävalmennuspuhelut.

2. Verkkovalmentajat

Paras kotimainen verkkokurssialusta kurssien myymiseen

Verkkovalmentajien avulla pystyt myymään omaa osaamista helposti Suomalaisen sivuston avulla.

Verkkokurssien rakentaminen ja myyminen on tehty helpoksi varsinkin suomalaisilla. Toki verkkovalmentajat.fi ei sovi ulkomaiseen myyntiin. Verkkokursseja myymällä voit ansaita passiivista tuloa sivu- tai päätoimisena yrittäjänä.

Mihin sopii: Kotimaisten verkkokurssien myymiseen.
Hinta: 29€ – 119€/kuukausi

Rakenna ja myy omia verkkokursseja niin kotimaiselle yleisölle helposti, pidä tietokilpailuja, palkitse todistuksilla ja lataa raportteja! Verkkovalmentajien verkkokurssialustalla pääset luomaan vahvoja oppimiskokemuksia verkko-oppimisen uusinta osaamista hyödyntäen.

Verkkovalmentajien verkkokurssialusta on meidän mielestä siis paras kotimaisten verkkokurssien myymiseen.

Parhaat ominaisuudet

 • Verkkovalmentajien avulla saat käyttöön parhaimmat työkalut verkkokurssien rakentamiseen.
 • Alan paras verkkokurssien rakentaja Learndash
 • Pystyt ohjaamaan tulevia asiakkaitasi hakukoneoptimoiduille sivuille esimerkiksi sähköpostin, sosiaalisen median tai Googlen kautta.
 • Saat käyttöösi kaikki analytiikka ohjelmat, kuten Google Analytics.
 • Pystyt listaamaan oman kurssisi Verkkovalmentajien sivuille.
 • Voit luoda kurseillesi omat laskeutumis- ja myyntisivut

Hinta

 • Starter: 29€/kk, 1 kurssi 10.8 % palvelumaksu myynnistä + maksunvälitys* Vimeo videot (arvo 16 €/kk), Blogialusta (arvo 5 €/kk)
 • Basic: 59€/kk, 3 kurssia, 6.8 % palvelumaksu myynnistä + maksunvälitys* Kurssifoorumi Live Chat, Alennuskupongit, Lahjakortit, Webinaarit, Ryhmäosto, Vimeo videot (arvo 16 €/kk), Blogialusta (arvo 5 €/kk)
 • Pro: 119€/kk, Rajaton määrä kursseja, 4.8 % palvelumaksu myynnistä + maksunvälitys*, Kurssifoorumi, Live Chat, Alennuskupongit, Lahjakortit, Webinaarit, Ryhmäosto, Vimeo videot (arvo 16 €/kk), Blogialusta (arvo 5 €/kk), ePassi**

3. Thinkific

Paras verkkokurssialusta omien verkkokurssien myymiseen

He tarjoavat mahtavan opiskelijakokemuksen kurssin ostajille, helpot integraatiot Stripen ja kassapalveluntarjoajien kanssa maksujen keräämisen helpottamiseksi, ja heillä on asiantuntijatukitiimi, joka on ollut erittäin hyödyllinen kaikissa ongelmissa.

Kaiken kaikkiaan suosittelemme Thinkificia verkkokurssialustaksi, jos haluat myydä verkkokurssejasi ulkomailla tai Suomessa.

Mihin sopii: Verkkokurssien myymiseen
Hinta: Ilmainen – 74$/kuukausi

Thinkific on paras verkkokurssialusta erityisesti ulkomaiseen myyntiin.

Valitsimme sen parhaaksi verkkokurssialusta vertailussamme, koska hinnoittelu on täsmälleen linjassa muiden tämän listan kohtuuhintaisten vaihtoehtojen kanssa ja se tarjoaa huippuluokan kurssikokemuksen kurssien ostajille. Tämä tulee lisäämään kurssiesi myyntiä.

 • Kurssien verkkosivustoja voidaan muokata.
 • Verkkokurssien myyntisivut ovat erittäin optimoituja ja näyttävät upeilta.
 • Opiskelijoiden kojelaudat näyttävät hyviltä ja ovat muokattavissa (voit lisätä videoita, tekstiä ja minkä tahansa ladattavan tiedostotyypin samalle sivulle).
 • Voit joko lähettää koko kurssin kerralla tai osissa.

Valtavat brändit, kuten Fiverr, käyttävät Thinkificia verkkokurssien myymiseen.

Thinkific kokemuksia

“Tiimi on luova, luotettava ja tarjoaa lyömätöntä tukea. He varmistavat aina, että kaikki kurssini on suojattu, ja yrityksen omistajana se on korvaamatonta.”


“Opettamalla yleisöllemme skaalaamaan ja kasvattamaan liiketoimintaansa verkkokoulutuksen avulla olemme kasvattaneet omaamme. Emme olisi voineet tehdä sitä ilman Thinkificia.”


“En voi vakavasti olla enemmän vaikuttunut asiakastukitiimistäsi. Ne ovat täydellinen sekoitus tehokasta ja persoonallista. Ihan kuin minulla olisi oma IT-osasto.”

Thinkific verkkokurssialusta hinta

 • Ilmainen (0 dollaria/kk): Hienoa testata ominaisuuksia ja tutustua käyttöliittymään.
 • Start (74 dollaria/kk): Rajoittamaton määrä kursseja ja opiskelijoita, aikataulutettu sisältö, mukautettu verkkotunnus, sähköpostiintegraatiot ja kupongit.
 • Grow (149 dollaria/kk): Perusominaisuudet, sekä jäsenyydet ja paketit, yksityiset kurssit, sertifikaatit, edistynyt HTML- ja CSS-muokkaus, tehtävät, live-tunnit Zoomin kautta ja ensisijainen tuki.
 • Expand (374 dollaria/kk): Pro-ominaisuudet, plus 50 kurssin ylläpitäjää, aloituspaketti ja rajoittamaton kasvupaketti (paras suurille yrityksille).

Miten valita paras verkkokurssialusta itselle?

Kuten näet, valittavana on monia hyödyllisiä verkkokurssialustoja, joten mistä tiedät, mikä niistä sopii sinulle tai yrityksellesi? Tässä on joitain ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota vaihtoehtojen vertailussa. Olemme myös itse kiinnittäneet huomiota näihin ominaisuuksiin.

Tuetut mediatiedostot

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on millaista mediaa aiot käyttää kurssillasi, eli videota, ääntä, kuvia, tekstitiedostoja jne.

Jos esimerkiksi teet videokurssia, saatat haluta valita alustan, joka mahdollistaa videoiden lisäämisine tai ainakin antaa sinulle mahdollisuuden upottaa videoita esimerkiksi tiedostoon. Jos haluat tarjota ladattavia PDF-tiedostoja oppitunneillasi, valitse tätä tukeva alusta.

Sitoutumisominaisuudet

Parhaat verkkokurssit pitävät opiskelijat mukana ja kiinnostuneita alusta loppuun. Tästä syystä on hyvä idea valita alusta, jonka avulla voit lisätä sitoutumista kurssiisi muun muassa interaktiivisten tietokilpailujen, palkintojen ja sertifikaattien sekä muiden elementtien avulla. Tämän kautta saatat voida myydä seuraavan kurssisi vanhoille asiakkaillesi.

Tämäntyyppiset ominaisuudet auttavat sinua pitämään opiskelijat kiinnostuneina ja parantamaan kurssin suorittamisastettasi.

Toimitusvaihtoehdot

Mieti, kuinka haluat toimittaa kurssisi opiskelijoillesi. Haluatko, että asiakkaat pääsevät koko kurssille heti? Vai haluatko antaa heille pääsyn osittain pikku hiljaa tai tiettyjen suoritusten jälkeen.

Jälkimmäisessä tapauksessa sinun on valittava alusta, joka tukee erissä toimitutteja kursseja.

Markkinointi työkalut

Jos sinulla ei vielä ole kohdeyleisöä, joudut markkinoimaan kurssiasi, jos haluat tehdä myyntiä. Siksi kannattaa valita all-in-one-kurssialusta, jossa on sisäänrakennetut markkinointityökalut, kuten sähköpostimarkkinointi, affiliate-markkinointi, myyntisivut ja niin edelleen.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa markkinointiohjelmistosi erikseen ja integroida sen kurssialustaan. Jos haluat mennä tälle tielle, tutustu parhaisiin sähköpostimarkkinointityökaluihin.

Muokattavat myyntisivut

Useimmissa verkkokurssialustoissa on malleja, jotka auttavat sinua luomaan aloitus- ja myyntisivut. Etsi alusta, jossa on paljon ammattimaisesti suunniteltuja, paljon muokattavia malleja, ja varmista, että ne ovat helposti saatavilla.

Vaihtoehtoisesti voit rakentaa aloitussivusi erikseen käyttämällä aloitussivujen rakennusohjelmistoa ja integroida ne kurssialustaan. Tämä lähestymistapa antaa sinulle yleensä enemmän hallintaa ja laajemmat mukautusmahdollisuudet.

Maksuvaihtoehdot

Toinen huomioitava asia on se, miten aiot hinnoitella verkkokurssisi. Jotkut alustat tukevat enemmän maksunkäsittelijöitä ja hinnoittelujärjestelmiä kuin toiset.

Riippuen esimerkiksi alustasta, jonka valitset, saatat pystyä määrittämään toistuvia tilauksia, tuotepaketteja, alennuksia jne. Varmista, että valitset verkkokurssialustan, joka mahdollistaa sellaiset maksutavat ja hinnat kurseillesi, mitkä sopii sinun tarpeisiin.

Hinta

Ja tietysti hinnallakin on väliä. Voit aloittaa joidenkin verkkokurssialustojen käytön ilmaiseksi, mutta muista, että useimmat ilmaiset vaihtoehdot veloittavat tapahtumamaksuja, mikä pienentää sinun osuutta.

Jos aiot myydä paljon kursseja, voit yleensä säästää rahaa rekisteröitymällä maksulliselle alustalle, jolla ei ole transaktiomaksuja. Suosittelemme tätä, kun alat samaan säännöllistä myyntiä verkkokursillesi.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *