|

Blogin perustaminen – 7 vaihetta

blogin-perustaminen

Blogin perustamisesta ja luomisesta voi olla hyötyä henkilökohtaiselle brändille tai yritykselle. Se on erinomainen kanava ilmaista itseäsi tai luoda lisätuloa. Lisäksi blogin perustamisella voi lisätä näkyvyyttä verkossa, yhdistää sinut yleisöösi ja luoda itsellesi lisätulon lähteen.

Blogin voi perustaa monella erillä tavalla. Ilmaiseksi blogin voi perustaa, esimerkiksi Bloggeriin tai johonkin sivulle, joka tarjoaa tällaista vaihtoehtoa. Emme kuitenkaan suosi tätä, koska tällöin olet riippuvainen alustasta, etkä niin sanotusti “omista” omaa blogiasi. Suosittelemme luomaan omat nettisivut, johon blogi tulee. Nettisivujen rakentaminen saattaa kuulostaa vaikealta ja ylitse pääsemättömältä, mutta se ei ole sitä. Se on yllättävän helppoa!

Tämä artikkeli sisältää kattavan aloittelijaystävällisen oppaan blogin perustamiseen. Ohjeistamme oman aihealueen löytämisestä, blogin perustamisesta, sisällön julkaisemisesta, blogisi mainostamisesta ja paljon muusta siihen liittyvään.

Miten perustaa blogi – 7 askelta

Jos etsit pikaopasta blogin perustamiseen ja rahan ansaitsemiseen verkossa, tässä on kahdeksan vaihetta, jotka sinun tulee tehdä:

1. Valitse blogisi markkinarako ja aihealue. Hae jotain, josta olet intohimoinen. Ihannetapauksessa sen tulisi olla aihe, joka kiinnostaa myös muita. Ei kannata kuitenkaan valita sellaista aihetta, josta sinä olet kiinnostunut, mutta muut eivät. Voit tutkia onko aiheesi kiinnostava muiden mielestä erilaisilla avainsanatyökaluilla.

2. Hanki verkkopalvelu ja verkkotunnus. Osta budjettiisi ja tarpeisiisi parhaiten sopiva hosting. Keksi sitten verkkotunnuksellesi mukautettu nimi, tarkista sen saatavuus ja rekisteröi se verkkotunnuksen rekisteröijän kautta.

3. Luo alusta blogillesi. Valitse alusta ja asenna se, jotta voit aloittaa sisällön julkaisemisen. Erilaisia alusta vaihtoehtoja on tänä päivänä paljon.

4. Luo blogisi WordPressillä. Olemme valinneet tämän alustan, koska se on suosituin. Lisäksi se tarjoaa parhaat muokkaus vaihtoehdot. Käytännössä voit siis luoda juuri sen näköisen blogin, kuin haluat.

5. Suunnittele ja muokkaa blogiasi. Muuta sen muotoilua ja toimintoja mielesi mukaan.

6. Julkaise sisältöä. Tutustu käytettävissä oleviin julkaisutyökaluihin ja aloita artikkeleiden suunnittelu, kirjoittaminen ja julkaiseminen blogiisi. Kirjoita sellaisia artikkeleita, jotka saavat hakuja Googlessa. Näin varmistat, että tulet saamaan hyvää orgaanista liikennettä sivuillesi.

7. Kaupallista blogisi. Kun sinulla on runsaasti liikennettä ja lukijakuntaa, ota käyttöön menetelmiä, kuten mainoksia ja affiliate-markkinointia. Näin tulet saamaan tuloja blogisi avulla, mikä myös auttaa pitämään mielenkiinnon yllä.


Seuraavaksi tulemme esittelemään nämä askeleet tarkemmin ja antamaan ohjeita niiden suorittamiseen. Kuka tahansa pystyy perustamaan blogin näiden ohjeiden avulla.

1. Valitse blogisi aihealue eli niche

Niche on tietty aihe, johon blogisi keskittyy ja joka määrittää kohdeyleisösi. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan blogillesi nimen ja kehittämään kohdennettua sisältöstrategiaa. Yhdelle blogille kannattaa siis luoda sisältöä yhdestä aihealueesta. Jos kirjoitat vain sattumanvaraisesti artikkeleita eri aiheista et tule saamaan näkyvyyttä. Keskittymällä yhteen aihealueeseen tule osoittamaan Googlelle, että olet sen aiheen asiantuntijat, mistä seuraa lisääntynyt näkyvyys.

Esimerkkejä blogi aiheista ovat kirjoittaminen, kirjoista, matkustamisesta, pelaamisesta, valokuvaamisesta ja ruoasta.

Voi olla houkuttelevaa käsitellä monenlaisia ​​aiheita, kun aloitat blogisivun. Jokaisen aiheen hallitseminen on kuitenkin uskomattoman vaikeaa ja kestämätöntä niin kuin aikaisemmin sanoimme. Saatat saada muutaman onnistuneen postauksen, mutta yleisösi on hajallaan, mikä vaikeuttaa uskollisen lukijakunnan ylläpitämistä. Esimerkiksi, jos reseptiä etsivä ihminen etsii ruokareseptiä, niin häntä ei todennäköisesti kiinnosta sivulla olevan reseptisi lisäksi vertailu parhaista juoksukengistä. Vertailu parhaista keittiöveitsistä taas voisi olla kiinnostava.

Tämän takia on tärkeää pitää kiinni aiheestasi, joka voi saada sinulle omistautuneita seuraajia. Kiinnostunut yleisö odottaa innolla seuraavaa sisältöäsi, mikä antaa blogillesi tasaisen liikenteen. Tasainen liikenne takaa myös tasaiset tulot.

Löytääksesi täydellisen aiheen menestyvälle blogille, pidä seuraavat vinkit mielessä:

  • Valitse niche, josta pidät tai josta olet intohimoinen. Kirjoittaminen aiheesta, josta pidät, on aina tyydyttävämpää sen sijaan, että pakottaisit itsesi kirjoittamaan aiheesta, josta et ole kiinnostunut.

Mieti harrastuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi tai aiheita, joista haluaisit oppia lisää. Jos mahdollista, tarkenna niitä. Hyvä esimerkki olisi kirjablogi, joka keskittyy lukemiseen vähäisellä budjetilla.

Valitse kuitenkin aihealue, jolla on kiinnostusta. Tämä mahdollistaa kävijät sivuillasi. Valitsemaasi aihetta kohtaan pitäisi olla olemassa jonkin verran kiinnostusta, jotta voit varmistaa, että sinulla on yleisöä, jolle kirjoittaa. Muuten et tule saamaan kävijöitä
Käytä Google Trends -palvelua löytääksesi tiettyjen aiheesi liittyvien avainsanojen hakumäärät ja selvittääksesi, puhuvatko ihmiset siitä sosiaalisessa mediassa tai yhteisön foorumeilla.

Avainsanojen etsiminen on myös loistava tapa hahmottaa mistä sinun kannattaisi kirjoittaa omalla aihealueellasi.

  • Sinun ei tarvitse olla asiantuntija hyötyäksesi nichestä, jos sillä olisi esimerkiksi vähäinen kilpailu. Asiantuntijana oleminen tuo mukanaan tietyn auktoriteetin, jota monet lukijat etsivät, mutta se ei ole vaatimus. Tärkeämpää on ainutlaatuinen näkökulma ja halu oppia. Et esimerkiksi ehkä ole ammattivalokuvaaja, mutta voit silti perustaa blogin valokuvauksen aloittamisesta aloittelijana.

Jos auktoriteetti vaikuttaa ideallesi välttämättömältä, voit tehdä blogissasi haastatteluja asiantuntijoiden kanssa. Tämä voi vahvistaa blogisi auktoriteettiä ja uskottavuutta.

2. Hanki Web Hosting eli alusta ja verkkotunnus

Kun olet päättänyt blogisi aiheen, on aika aloittaa verkkosivuston valmistelu blogillesi. Kaksi tärkeimmistä vaiheista minkä tahansa blogin saamisessa verkkoon on verkkopalvelun ja verkkotunnuksen valitseminen ja asentaminen.

Web hosting on palvelu, jonka avulla voit julkaista verkkosivuston ja kaikki sen tiedostot internetissä, jolloin ihmiset voivat vierailla nettisivuillasi. Webhotellin ostaminen tarkoittaa palvelintilan vuokraamista isännöintipalveluntarjoajalta, jolloin saat käyttöösi resurssit, joita tarvitaan blogin rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Katso vertailumme parhaista webhotelleista!

Useimmat web-hosting-yritykset, mukaan lukien Hostinger tai Zoner, tarjoavat erilaisia ​​web-hosting-palveluita blogeille.

Asiantuntijan vinkki

Ota nämä huomioon, kun valitset blogisi webhotellia:

– Mukavuus. Oletetaan, että käytät WordPressiä – voitko asentaa sen yhdellä tai kahdella napin painalluksella?
– Nopeus. Jos webhotelli on nopea, sivustosi latautuu nopeammin, ja se auttaa sijoituksissasi Googlen etusivulla ja liikenteessäsi.
– Hyvä asiakaspalvelu. Tämä on erityisen tärkeää, koska saatat törmätä ongelmiin, joita et itse pysty ratkaisemaan.

Toimittaja
Neil Patel
Digimarkkinoinnin asiantuntija ja yrittäjä

Kun olet valinnut sinulle sopivan webhotellin, on aika hankkia verkkotunnus. Verkkotunnus on se, joka vierailijoiden on syötettävä osoitepalkkiin päästäkseen sivustollesi. Esimerkiksi verkkotuloja.fi on meidän nettiosoite.

Varmista mukautetun verkkotunnuksen nimi ostamalla se valitsemaltasi verkkotunnuksen rekisteröijältä. Jotkin webhotellit toimivat myös verkkotunnuksien eli domainien rekisteröijinä, esimerkiksi Zoner.

Kun valitset verkkotunnusta, yritä tehdä siitä mieleenpainuva ja mahdollisimman lähellä blogisi nimeä. Kokeile verkkotunnuksen tarkistinta auttaaksesi verkkotunnuksen nimi ideoissa. Suomalaisissa blogeissa suosittelemme käyttämään domainin päätettä .fi. Se tekee sivuistasi luotettavamman Suomessa ja lisäksi voi auttaa näkyvyydessä suomalaisissa haussa.


Zoner.fi

Tee itse omat kotisivut edullisesti ja helposti. Zonerin Kotisivukoneella saat toteutettua valmiin sivuston jopa alle tunnissa!

1. Valitse haluamasi ulkoasu
2. Lisää haluamasi sisältö
3. Julkaise kotisivut maailmalle!


Siteground.com

Vuonna 2003 syntyi SiteGround hotingpalvelu. Se perustettiin vaihtoehdoksi niille, jotka haluavat laadukkaita serveriratkaisuja sekä yksilöllistä palvelua. Yrityksen omistavat yksityiset sijoittajat.

  • Loistava asiakaspalvelu
  • Nopea

3. Asenna blogisi

Kun olet ostanut webhotellin ja valinnut verkkotunnuksen, on aika päättää, millä blogialustalla uusi blogisi tulee olemaan.

Isännöity vai itseisännöity?

Valitsemastasi alustasta riippuen valitset joko isännöidyn tai itseisännöidyn ratkaisun. On tärkeää tietää ero näiden kahden välillä.

Isännöidyt alustat ovat all inclusive. Ne sisältävät yleensä kaikki blogin rakentamiseen tarvittavat työkalut. Webhotellia ja verkkotunnusta ei siis tarvitse ostaa erikseen.

Esimerkkejä hyvistä webhotelleista, joista saat valmiiksi asennetun WordPressin on Zoner.fi, Xetnet.fi ja Siteground.com.

Tässä on hyvät ja huonot puolet isännöidyn alustan tai verkkosivuston rakentajan valitsemisesta blogiisi:

Plussat

  • Nopea asennus. Isännöidyt alustat ovat usein kokonaisvaltaisia ​​verkkosivustojen rakennusratkaisuja. Sinun ei tarvitse ostaa hosting-palvelua tai mukautettua verkkotunnusta erikseen ennen sivustosi rakentamista.
  • Poikkeuksellisen aloittelijaystävällinen. Isännöidyn alustan käyttäminen on helppoa jopa aloittelijoille. Tämän seurauksena blogisi perustaminen ja ensimmäisen blogi postauksesi julkaiseminen on vain muutaman klikkauksen päässä.
  • Loistava asiakaspalvelu. Isännöidyt webhotellit tarjoavat nopean ja hyvä asiakaspalvelun, joka auttaa sinua kaikissa ongelmissa, jotka saattavat tulla eteesi.
  • Ei huoltotöitä. Sivuston suojauksesta ja varmuuskopioinnista huolehtii erillinen tiimi. Voit siis keskittyä blogisi julkaisuihin ja sen mainostamiseen.

Haittoja

  • Rajoitetut muokkaus mahdollisuudet. Sinun on noudatettava alustan sääntöjä ja rajoituksia. Sivuston ja isännöintiresurssien täydellinen hallinta ei ole mahdollista.
  • Rajoitettu omistusoikeus. Blogisi ja kaikki sen sisältö on tallennettu alustan palvelimelle, joten et omista niitä kokonaan.
  • Joustamaton. Useimmat isännöidyt alustat on rakennettu suljetun lähdekoodin järjestelmään. Mallit ja lisäosat rajoittuvat yleensä siihen, mitä palvelu virallisesti tarjoaa. Lisäksi siirtyminen toiselle alustalle on usein mahdotonta – saatat joutua tekemään koko verkkosivuston uudelleen alusta.
  • Vaikea skaalata. Isännöityjä alustoja ei ole suunniteltu käsittelemään suuria verkkosivuja, joissa on tulee olemaan paljon liikennettä ja kävijöitä. Jos aiot kasvattaa verkkosivustoasi, harkitse sen sijaan itseisännöidyn alustan käyttöä.
  • Vaihtoehtoisesti sinun on ostettava blogipalvelu erikseen, jos päätät valita itse isännöidyn blogin.

Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) on ohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat rakentaa verkkosivuston ja hallita sitä graafisen käyttöliittymän kautta. Sen avulla ihmiset voivat luoda verkkosivustoja ilman, että heidän tarvitsee koodata niitä tyhjästä.

Tässä ovat itseisännöidyn alustan hyödyt ja haitat.

Plussat

  • Täydellinen hallinta. Voit vapaasti säätää asetuksia ja hallita isännöinnin resursseja – kaikki riippuu valitsemastasi isännöintisuunnitelmasta, esimerkiksi paljonko sivuillasi on tilaa.
  • Loputtomat muokkaus mahdollisuudet. WordPressin kaltaisella itseisännöidyllä alustalla voit vapaasti valita tuhansista WordPress-laajennuksista ja teemoista virallisesta hakemistosta tai kolmannen osapuolen lähteistä.
  • Täydellinen omistajuus. Omistat kokonaan blogisi ja sen sisällön, koska vuokraat tilan, johon ne on tallennettu.
  • Mittakaavaan rakennettu. Itseisännöidyt alustat voivat ylläpitää kaikenkokoisia verkkosivustoja, kunhan isännöinti tarjoaa riittävästi resursseja.


Haittoja

  • Jyrkempi oppimiskäyrä. Vaikka itseisännöidyn alustan käyttäminen on huomattavasti helpompaa kuin verkkosivuston käsin koodaaminen tyhjästä, se vaatii silti jonkin verran teknistä tietämystä blogin rakentamisesta.
  • Käyttöönotto vaatii jonkin verran aikaa. Toisin kuin useimpien isännöityjen alustojen välittömässä asennuksessa, itseisännöidyt alustat vaativat lisävaiheita, kuten verkkopalvelun ostamisen, verkkotunnuksen rekisteröinnin ja alustan ohjelmiston asentamisen.
  • Ei erityistä tukea. Useimmilla itseisännöidyillä alustoilla ei ole asiakastukea. WordPressillä, joka on suosituin verkkosivustoalusta, on kuitenkin laaja yhteisön tuki. Monet isännöintipalveluntarjoajat tarjoavat myös sisällönhallintajärjestelmään liittyvää asiakastukea. Esimerkiksi suomalaisista webhotelli palveluista saa kuitenkin yleensä aina apua.
  • Sen on oltava turvallisuuden ja ylläpidon yläpuolella. Olet vastuussa blogisi turvallisuudesta ja asianmukaisesta ylläpidosta. Tämä tarkoittaa tietoturvalisäosien asentamista, säännöllisten varmuuskopioiden määrittämistä ja ohjelmistopäivitysten asentamista.
  • Jos omistat pienen verkkosivuston, jolla on rajoitettu määrä sisältöä, kuten oma henkilökohtaisen brändisi esittely, isännöidyn alustan käyttö on parempi valinta. Jos blogissasi on kuitenkin paljon sisältöä ja odotat sen kasvavan, itseisännöity alusta on parempi pitkän aikavälin ratkaisu.

Jos valitset itseisännöidyn alustan, tällöin oikean webhotellin ja suunnitelman valitseminen on erittäin tärkeää. Varmista, että valitset hyvämaineisen yrityksen suunnitelman, joka sopii budjettiisi ja tarjoaa korkean käytettävyyden takuun, edistyneen suojaustekniikan ja kaikki tarvitsemasi ominaisuudet blogisi rakentamiseen.

4. Blogin aloittaminen WordPressillä

Kuten olemme olemme jo aikaisemmin maininneet, on olemassa lukuisia blogialustoja, joista valita. Kaikkein monipuolisimman kokemuksen saamiseksi suosittelemme kuitenkin blogin perustamista WordPressillä.

WordPress on yksi parhaista saatavilla olevista sisällönhallintajärjestelmistä ja erinomainen alusta blogin rakentamiseen. Vaikka se voi toimia lähes minkä tahansa verkkosivuston kanssa, se suunniteltiin alun perin blogia varten. Tämän seurauksena WordPressillä on lukuisia bloginhallintatyökaluja ja ominaisuuksia. Voit rakentaa myös verkkokaupan WordPressillä Shopifyn sijaan.

Vaikka WordPressillä on suurempi oppimiskäyrä kuin useimmilla verkkosivustojen rakentajilla, käytettävissä on monia kursseja ja ohjeita, joiden avulla käyttäjät oppivat tulemaan bloggaajiksi nopeammin. Kun olet oppinut käyttämään WordPressiä, sen päivittäinen hallinta on paljon helpompaa. Kokenut blogin perustaja pystyy perustamaan blogin päivässä WordPressillä.

Ensimmäinen askel on asentaa WordPress blogisivustollesi käyttämällä automaattista asennusohjelmaa, jonka palveluntarjoajasi tarjoaa ohjauspaneelin kautta.

5. Julkaise sisältöä ja kasvata blogiasi

Kun asennus on valmis, kirjaudu sisään WordPress-hallinta-alueelle. Täällä voit alkaa tehdä muutoksia uuteen blogiisi. Voit esimerkiksi ladata haluaman teemasi ja julkaista blogi postauksiasi.


Valitse blogiteema

Teema on valmiiksi tehty suunnittelumalli WordPress-sivustoille, jota voidaan muokata edelleen omien mieltymyksien mukaan. WordPress-kirjastossa ja kolmannen osapuolen lähteissä on saatavilla sekä ilmaisia ​​että premium-vaihtoehtoja. Yli 8 400+ on saatavilla WordPressin virallisessa teemahakemistossa. Suosittelemme ilmaista teemaa Kadence, jolla tämäkin blogi on rakennettu.

Premium-teemojen avulla voit odottaa saavasi käyttöösi omistetun tuen, säännölliset päivitykset ja ostoksesi mukana tulevat premium-laajennukset ja ominaisuudet. Ilmaiset WordPress-teemat saattavat riittää joillekin menestyneille blogeille.


Suunnittele blogisi

Kun olet aktivoinut valitsemasi teeman, on aika muokata verkkosivuston ulkoasua edelleen.

Nyrkkisääntönä on pyrkiä yksinkertaisuuteen. Muista, että blogin tärkein myyntivaltti on sisältö. Varmista siis, että luku- ja selauskokemus on riittävä vierailijoillesi. Älä käytä liikaa aikaa pienten asioiden muokkaamiseen.

Suosittelemme asentamaan ensimmäisten joukossa myös helppokäyttöisen sivueditorin, kuten Elementorin. Näillä työkaluilla voit suunnitella sivusi ilman koodaamista. Valitset yksinkertaisesti vain lohkon ja siirrät sen sivuillesi kohtaan johon haluat. Voit myös käyttää WordPressin sisään asennettua muokkausohjelmaa Gutenberg. Se ei ole kuitenkaan niin helppo käyttöinen ja laaja.

Asenna laajennuksia ja työkaluja eli plugineja toiminnallisuuden laajentamiseksi

WordPress-laajennus on koodinpätkä, joka laajentaa verkkosivuston toimivuutta. Pluginit tarjoavat lisäominaisuuksia, ja ne voidaan asentaa, säätää ja poistaa nopeasti. Lisäosien hallinta ei vaadi koodausosaamista.

Eri laajennukset palvelevat eri tarkoituksia. Jotkut lisäävät sivuston turvallisuutta, toiset tekevät varmuuskopioita, luovat yhteydenottolomakkeita, valvovat kommentteja tai lisäävät Google Analyticsin sivuillesi.

Ennen kuin valitset laajennuksen, tarkista ensin sen samaat arviot ja kokemukset. Joiltakin työkaluilta puuttuu säännöllisiä päivityksiä, olennaisia ​​ominaisuuksia tai ne on koodattu huonosti. On turvallista olettaa, että työkalu, jolla on korkea arvosana ja suuri määrä latauksia, toimii hyvin eikä riko nettisivujasi

Suosittelemme asentamaan vain tarpeellisimmat laajennukset, sillä liian monta pluginia voi hidastaa sivustosi toimintaa. Tämä vaikuttaa Googlessa näkyvyytesi. Niiden kaikkien päivittäminen on myös vaikeampaa.


6. Blogin kirjoittaminen – artikkeleiden julkaisu

Ennen kuin aloitat bloggaamisen ja artikkeleiden julkaisemisen kannattaa niitä suunnitella. On tärkeää, että et julkaise vain sattuman varaisesti artikkeleita eri aiheista. Tutki aiheesi avainsanoja ja niiden hakumääriä. Päätä sitten mistä aiheista kirjoitat artikkelisi ja aloitat blogin kirjoittamisen.

Hyvin suunniteltu blogi onnistuu todennäköisemmin:

  • Tee avainsanatutkimusta saadaksesi selville kunkin valitun aiheen kiinnostuksen tason ja kilpailun. Jokaisen artikkelin aiheen valinnalle on oltava vahva ja faktoihin perustuva syy.
  • Aikatauluta julkaisusi. Avain uskollisen lukijakunnan rakentamiseen on johdonmukaisuus. On parempi pitää kiinni säännöllisestä aikataulusta sen sijaan, että julkaisee suuren määrän artikkeleita ja katoaa pitkäksi ajaksi.

Kun julkaisua edeltävä prosessi on suoritettu, on aika alkaa miettiä, kuinka kirjoittaa blogiteksti. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla jokainen uusi artikkeli tulee menestymään ja saamaan lukijoita:

  • Ole selkeä ja ytimekäs. Käytä helposti ymmärrettävää kieltä ja pidä lauseet ja kappaleet lyhyinä. Vältä suuria tekstilohkoja, jotka ovat täynnä pelkkää tekstiä. Tällaiset saavat lukijat häipymään sivuiltasi.
  • Käytä otsikoita, alaotsikoita ja luetteloita. Ne auttavat lukijoita löytämään tarvitsemansa tiedon nopeammin.
  • Lisää kuvia ja grafiikkaa. Visuaalinen sisältö tekee artikkeleistasi kiinnostavampia. Joskus ne ovat välttämättömiä, esimerkiksi jos kirjoitat ohjetta blogin perustamisesta.
  • Hyvä tapa on myös lisätä sisällysluettelo artikkeleihin.
  • Käytä SEO parhaita käytäntöjä. Käytä työkaluja, kuten SEOPress sisällyttääksesi hakukoneoptimoinnin kirjoitus- ja julkaisuprosessiisi. Se voi parantaa merkittävästi blogisi näkyvyyttä hakukoneissa.

WordPressin tekstieditorin avulla voit lisätä ja muokata erityyppisen sisällön lohkoja tai osia. Lohkot voivat sisältää erimuotoista tekstiä, mediaa, suunnitteluelementtejä, widgettejä ja upotuksia, joita voi olla esimerkiksi videot.

7. Kaupallista blogisi

Kun blogisi on alkanut samaan kävijöitä, alkavat mahdollisuudet tienata blogilla olemaan ajankohtaisia. Tätä vaihetta ei kuitenkaan kannata toteuttaa ennen, kuin olet saanut blogillesi näkyvyyttä sekä kävijöitä. On monia tapoja kaupallistaa blogisi. Seuraavaksi esittelemme meidän mielestä parhaat tavat kaupallistaa blogisi ja aloittaa sillä tienaaminen:

  • Affialate-markkinointi. Ryhtymällä brändin tuotteiden mainostajaksi bloggaajat voivat ansaita rahaa affialate-linkkien kautta. Joka kerta kun blogin vierailija tekee ostoksen affialate-linkin kautta, blogin omistaja ansaitsee komission, joka on noin 5-30 % tuotteen myyntihinnasta.
  • Maksetut mainokset. Bloggaajat voivat lisätä mainostilaa verkkosivustoonsa kirjautumalla mainosverkostoon. Mainosverkostot, kuten Google AdSense tai Ezoic, auttavat bloggaajia saamaan nopeasti yhteyden yleisölleen sopiviin brändeihin. Mainoksilla tienaa kuitenkin keskimääräistä vähemmän, kuin vaikka affialate-markkinoinnilla. Ne eivät toisaalta kuitenkaan vaadi sitä, että vierailija tekisi ostoksen.
  • Sponsoroidut blogi postaukset. Ota yhteyttä eri brändeihin saadaksesi palkkaa heidän tuotteiden sijoittamista esimerkiksi ensimmäiseksi vertailuartikkeliisi. Ennen kuin teet tämän, varmista, että blogillasi on kuitenkin hyvä määrä kävijöitä.
  • Digitaaliset ja fyysiset tuotteet. Luo blogillesi verkkokauppasivusto ja myy sisältöösi liittyviä fyysisiä tai digitaalisia tuotteita. Voit esimerkiksi myydä digitaalisia tuotteita, kuten verkkokursseja ja e-kirjoja, jotka kattavat blogikirjoituksesi perusteellisemmin tai opettavat, jonkin uuden taidoin, kuten blogin perustaminen. Myös fyysisten tuotteiden myyntiä kannattaa harkita, kun blogisi on kasvanut suurehkoksi.

Miksi aloittaa blogi?

Syyt blogin perustamiseen vaihtelevat eri henkiöiden välillä. Jos kuitenkin etsit syitä tai motivaatio olemme koonneet seuraavan listan syitä miksi perustaa blogi:

  • Voit ilmaista itseäsi. Blogi on alusta, jolle voit kirjoittaa ja jakaa ajatuksiasi tietystä aiheesta. Tämä prosessi on jännittävä ja terapeuttinen monille ihmisille.
  • Uusien kontaktien luominen. Blogia pitämällä voit tavoittaa uusia ihmisiä, rakentaa blogiyhteisön ja saada ystäviä. Jos olet ammattilainen, se on loistava tapa verkostoitua myös muiden alasi asiantuntijoiden kanssa.
  • Tienaaminen. Ei voida kiistää, että bloggaamisesta on tullut tuottoisa verkkoliiketoiminta. Se on joustava ja enimmäkseen riskitön tapa tienata rahaa netissä.
  • Uusien taitojen oppiminen. Luomalla blogia kehität taitojasi ja opit uusia, mukaan lukien kirjoittaminen, markkinointi, hakukoneoptimointi ja blogin perustaminen.
Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *