Paras virustorjuntaohjelma 2023 – Luotettavat

paras-virustorjuntaohjelma

Etsitkö parasta mahdollista suojaa verkkolaitteillesi, kuten tietokone tai puhelin? Olet tullut oikeaan paikkaan siinä tapauksessa! Olemme testanneet harkiten eri ominaisuuksia erilaisia virustorjuntaohjelmia. Paras virustorjuntaohjelma on siis arvioitu tässä artikkelissa.

Virustorjuntaohjelmiston lataaminen on ensimmäinen ja tärkein askel turvalliseen surfailluun tai verkkobisneksen pyörittämiseen internetissä. Se on edelleen vahvin suoja kyberrikollisia vastaan, jotka haluavat vallata verkkolaitteesi oman taloudellisen hyödynsä vuoksi.

Tapa, jolla virukset käyttäytyvät, ja niiden päämäärä on muuttunut vuosien varrella, mutta tavoite on aina sama, rahan saaminen sinulta. Uhkia on monessa muodossa, mutta haittaohjelmat, kiristysohjelmat ja troijalaiset on yleensä suunniteltu joko ottamaan tietosi tai vahingoittamaan järjestelmääsi niin paljon, että joudut maksamaan korkean hinnan vaikutusten kumoamisesta. Ja sitten on suorat huijarit…

Koska olet tullut tälle sivulle, sinulla on luultavasti jo melko hyvä käsitys siitä, miksi virustorjunta on niin tärkeä työkalu. Onneksi parhaat virustentorjuntaohjelmat yhdistävät vedenpitävän suojauksen sekä lisäominaisuudet, jotka pitävät sinut turvassa huijauksilta. Ne takaavat yleensä myös helpon käytön ja asennuksen.

Miksi käyttää virustorjuntaohjelmaa?

Niin kauan kuin tietokoneita on ollut ja tulee olemaan, olivatpa ne yhteydessä Internetiin tai eivät, virustorjuntaohjelmia tarvitaan aina. Ei tule koskaan aikoja, jolloin ihmiset, olivatpa ne ilkikuriset nuoret, jotka etsivät jännitystä tai paatuneet kyberrikolliset, jotka haluavat hyödyntää miljardin dollarin yrityksiä, lakkaavat etsimästä tapoja tehdä petoksia.

Virustorjuntaohjelmisto on tärkeä työkalu tällaisten hyökkäysten estämiseksi. Kaikentyyppisiä kyberhyökkäyksiä ei voida estää virustorjuntaohjelmalla, mutta se voi olla suuri etu, kun yritetään estää tunkeutuminen tietokoneeseen ja sitä kautta eri järjestelmiin.

Vaikka jokaisen tunkeutumisen tietokoneeseen ei ole tarkoitus aiheuttaa vahinkoa tai varastaa arvokasta tietoa, se ei tarkoita, etteikö hyökkäys olisi vaarallinen. Kaikki tunkeutumiset tietokoneeseen käyttävät hyväkseen niin kutsuttua haavoittuvuutta tai tietokoneen käyttöjärjestelmän tai muun ohjelmiston heikkoutta, joka voi toimia hyökkäyksen avainreittinä. Kun jopa vaarattomin tunkeutuminen hyödyntää haavoittuvuutta, se lähettää periaatteessa signaalin muille, että tähän tietokoneen on mahdollista päästä käsiksi. Tämä avaa oven ja houkutuksen paljon pahemmille hyökkäyksille.

Kun aiot ostaa virustorjuntaohjelmiston, muista ostaa luotettava ja tunnettu tilauspohjainen ohjelma. Tämä on tärkeää, koska tämän tyyppisten ohjelmistojen valmistajat voivat pitää tilaajiensa tietokoneet suojattuna reaaliaikaisilla päivityksillä, jotka etsivät uusimpia uhkia.

paras-virustorjuntaohjelma

Mikä on paras virustorjuntaohjelma?

Paras virustorjuntaohjelma testiemme mukaan vuonna 2023 oli Norton virustorjuntaohjelma. Nortonin virustorjunnan takana on ainutlaatuinen tekoälyyn ja heuristiseen analyysiin perustuva teknologia, jonka ansiosta ohjelmisto pystyy luotettavasti havaitsemaan ja poistamaan uusimmat ja edistyneimmät virukset.

Testissämme virustorjuntaohjelma toimi sataprosenttisesti.


1. Norton virustorjuntaohjelma

Paras virustorjuntaohjelma. Varma suoja, todella hyödyllisillä ominaisuuksilla

Kaikki Nortonin virustorjuntatuotteet tarjoavat erinomaisen virustorjunnan.

Nortonin virustorjunnan takana on ainutlaatuinen tekoälyyn ja heuristiseen perustuva skannausteknologia, jonka ansiosta ohjelmisto pystyy luotettavasti havaitsemaan kaikki pahimmatkin virukset, mitä internetistä voi tulla.

Mihin sopii: Viruksentorjuntaan kaikille laitteille.
Hinta: 14,90€ – 69,90€/vuosi

Norton AntiVirus Plus on luotettava virustentorjuntaohjelmisto, jonka tarjoaa tietoturvayhtiö, joka tunnetaan nykyään nimellä NortonLifeLock. Suurin vetovoima tässä on pino ominaisuuksia, joita saat – jopa lähtötason Antivirus Plus -tuotteella. Nämä ovat myös laadukkaita ominaisuuksia.

Ne sisältävät todella hyödyllisen älykkään palomuurin, joka on todella suuri apu järjestelmän valvonnassa, sekä joitakin erittäin perusteellisia selaimen suojaustoimenpiteitä, jotka pitävät sinut turvassa verkossa. Esimerkiksi Norton estää sinua menemästä sivulle, jota se epäilee saastuneeksi tai vaaralliseksi.

On myös lisäominaisuuksia, joita et tavallisesti saa muissa virustorjuntaohjelmissa, mukaan lukien mukana toimitettu pilvivarmuuskopiointityökalu, joka tarjoaa 2 Gt verkkotallennustilaa (se on myös erittäin käyttäjäystävällinen, mikä varmistaa, että varmuuskopiointi on helppoa).

Parhaat ominaisuudet

norton-ominaisuudet
 • Vahva palomuuri viruksille.
 • Salasanojen hallinta (kaikki yhdessä paikassa)
 • Web-kameran suoja.
 • VPN-yhteys (rajattomalla tiedonsiirrolla).
 • Pimeän verkon seuranta.
 • Pilvitallennus.
 • Ransomware-suojaus.

Hinta

norton-hinta
 1. Norton AntiVirus 14.90 € ensimmäinen vuosi.
 2. Norton 360 Standard 48.90 € ensimmäinen vuosi
 3. Norton 360 Deluxe 59.90 € ensimmäinen vuosi
 4. Norton 360 Premium 69.90 € ensimmäinen vuosi

Jos haluat enemmän, NortonLifeLock tarjoaa valikoiman korkeamman tason sviittejä. Norton 360 Standard lisää hienoja lisätoimintoja, kuten integroidun täyden VPN-palvelun, lisää varmuuskopiointitilaa (10 Gt) ja pimeän verkon valvontaa (joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa). Androidille ja iOS:lle on myös vahvoja mobiilisovelluksia.

Jos kuitenkin tarvitset kattavuus useammalle kuin yhdelle laitteelle, sinun on siirryttävä käyttämään Norton 360 Deluxea – tämä antaa suojan jopa viidelle laitteelle sekä vielä enemmän varmuuskopiointitilaa (50 Gt) ja perusteellisen järjestelmän sekä lapsilukkosäädöt.


2. F-Secure

Paras suomalainen virustorjuntaohjelma

F-Secure Anti-Virus keskittyy tärkeimpään tehtävään eli suojella järjestelmääsi kaikenlaisilta haittaohjelmilta, mukaan lukien kiristysohjelmat.

F-Secure suojaa sinua siis tärkeimässä paikassa eli internetissä. Se tarkistaa kaikki sivut joilla olet vierailemassa ja varmistaa, että ne ovat turvallisia käyttää eikä niistä tulee mitään viruksia.

Jos haluat virussuojauksen ilman turhia lisäominaisuuksia, tämä voi olla paras valinta.

Mihin sopii: Viruksentorjuntaan
Hinta: 39,90€ – 63,99€/vuosi

F-Secure virustorjuntaohjelma on yksi parhaista Windows- ja Mac-tietokoneiden tietoturvaratkaisuista, jonka riippumattomat tietoturva-asiantuntijat, kuten AV-Test, ovat osoittaneet vuosi toisensa jälkeen.

F-Secure on paljon enemmän kuin virustorjunta, se on seuraavan sukupolven tietoturva. Uhkatietojen ja oppimisen avulla se tarjoaa ennakoivan suojan nykypäivän uhkia vastaan, mukaan lukien kiristys- ja haittaohjelma hyökkäyksiä vastaan. F-Secure yhdistää useita ainutlaatuisia ja kehittyneitä teknologioita parantaakseen, suorituskykyä ja käyttökokemusta sekä turvallisuutta internetin joka päiväisessä käytössä.

Parhaat ominaisuudet

f-secure-ominaisuudet
 • Virustorjunta
 • Pankkitoimintojen suojaus
 • Selauksen suojaus
 • Perhesäännöt
 • VPN
 • Salasanasovellus
 • Optimoitu pelaamiseen

Hinta

f-secure-hinta
 1. F-Secure FREEDOM VPN 39,90€/vuosi
 2. F-Secure ID Protection 39,90€/vuosi
 3. F-Secure SAFE 49,90€/vuosi
 4. F-Secure TOTAL 63,99€/vuosi

3. McAfee

Paras virustorjuntaohjelma perhekäyttöön

McAfee ottaa mielenkiintoisen lähestymistavan tietoturvamaailmaan, sillä kaikki tarjoukset ovat muunnelmia sen keskeisestä Total Protection -tuotteesta, ja suurin ero on siinä, että useampia laitteita tuetaan korkeammilla tasoilla. Se onkin tarkoitettu enemmän perhekäyttöön.

McAfee on hyvä valinta perheille, joilla on monta laitetta, jotka tarvivat virustorjuntaohjelmaa.

Mihin sopii: Viruksentorjuntaan perheille
Hinta: 79,95€ – 99,95€/vuosi

Hyviin uutisiin kuuluu kiitettävän pieni järjestelmäjalanjälki, mikä tarkoittaa, että McAfee ei käytä paljon tietokoneesi resursseja. Se ei siis hidasta laitteitasi. Tarjolla on myös runsaasti ominaisuuksia, erityisesti perustuotteelle, ja vaikka kaikki eivät olisikaan korkealaatuisia, saat rahallesi paljon vastinetta. Se sisältää älykkään palomuurin, integroidun (TunnelBear-käyttöisen) VPN:n rajoittamattomalla datamäärällä, laadukkaan roskapostisuodattimen, suojatun tiedostovaraston.

Tämä virustorjuntaohjelma ei ole kuitenkaan yhtä tehokas, kuin esimerkiksi Norton. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättömyys etenkään suurille perheille.

Parhaat ominaisuudet

mcafee-ominaisuudet
 • Palkittu viruksentorjunta
 • Suorituskyvyn optimointi
 • Kotiverkon suojaus
 • Tietoturvan asiantuntijat ja verkkotuki
 • Usean kohtaansopivuus
 • salasananhallinta
 • Selailusuojaus
 • McAfee® Shredder™
 • Markkinoiden paras lapsilukko

Hinta

mcafee-hinta
 1. Yksittäinen 79,95€
 2. Monen laitteen suojaus 99,95€
 3. Perhe 54,95€

Jos haluat virustentorjuntaohjelmiston kattavuuden useammalle kuin yhdelle laitteistolle, sinun on ostettava Multi-Device-paketti, joka tukee jopa viittä laitetta, mukaan lukien matkapuhelimet. Sitten on McAfee Total Protection Family, joka lisää 10 laitetta ja lisää täysimittaista lapsilukkojärjestelmää.

Jälkimmäinen voisi olla houkutteleva valinta niille, joilla on lapsia pysyäkseen turvassa verkossa, ja kun otetaan huomioon McAfeen tyypillinen hinnoittelu – monilaite- ja perhetilaukset eivät ole paljon enemmän kuin lähtötason tuote alennusten jälkeen – sinun on todennäköisesti parasta mennä. johonkin näistä korkeamman tason suunnitelmista


4. Panda Dome virustorjunta

Helppokäyttöinen ja edulliset hinnat

Panda Dome on virustorjuntaohjelma, jossa on paljon erilaisia ominaisuuksia, hinnoitteluvaihtoehtoja ja korkealaatuisia suojauksia.

Siinä on kunnollinen haittaohjelmatarkistus (joka havaitsi yli melkein kaikki haittaohjelmanäytteet testiemme aikana. Lisäksi siinä on reaaliaikainen suojausmoottori, mikä pitää tietokoneesi turvassa.

Mihin sopii: Viruksentorjuntaan perheille
Hinta: 2,99€ – 9,99€/kuukausi

Suurin osa Pandan ominaisuuksista on hyviä ja jotkut erinomaisia, mutta pari kaipaa parantamista. Esimerkiksi Pandan verkkosuojaus havaitsi testeissämme alle 50 % tietojenkalastelusivustoista, VPN on rajallinen eikä toimi aina. Asiakaspalvelu oli lisäksi huonoa.

Vaikka emme usko, että Panda voi kilpailla joidenkin virustorjuntaohjelmien, kuten Norton, se on kunnollinen vaihtoehto kaikille, jotka etsivät monipuolista, helppokäyttöistä Internet-tietoturvaohjelmaa. Se tarjoaa erilaisia paketteja kaikille budjeteille ja niissä kaikilla on 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Parhaat ominaisuudet

panda-dome-hinta
 • Nettisuojaus
 • Suorituskyvyn optimointi
 • VPN (virtuaalinen yksityinen verkko)
 • Lapsilukkosäädöt
 • Salasanan hallinta
 • Pelitila
 • Pimeän verkon seuranta
 • Rescue Kit, mikä poistaa haittaohjelmat voimakkaasti saastuneilta ja reagoimattomilta tietokoneilta USB-tikun tai aseman kautta.
 • Tiedostojen salaus, joka lukitsee tärkeät tiedostosi korkean tason salauksen taakse, jotta hakkerit ja varkaat eivät pääse niihin käsiksi.
 • USB-suojaus, joka tarkistaa USB-tikut haittaohjelmien varalta.

Hinta

panda-dome-hinta
 1. Essential 2,99€/kuukausi
 2. Advanced 3,99€/kuukausi
 3. Complete 5,99€/kuukausi
 4. Premium 9,99€/kuukausi

Virustorjuntaohjelma ominaisuudet ja hinta

Monet virustentorjuntaohjelmat myydään verkossa paljon halvemmalla kuin niiden omilla sivuilla. Jokainen tuotemerkki tarjoaa kuitenkin perus-, keskitason ja premium-ominaisuuksia ja hinnoittelua sekä jokaisessa versiossa ominaisuuksia lisätään.

Virustentorjuntavalmistajat toivovat myös, että hankit lisävaihtoehtoja riippumatta siitä, tarvitsetko niitä vai et. Yksi asia, johon et voisi kuluttaa enemmän on tehokkaampi moottori. Kaikki tuotemerkin Windows-virustorjuntatuotteet käyttävät samaa haittaohjelmien tunnistusmoottoria ja tarjoavat saman tason olennaisen suojan.

Maksullista perusvirustorjuntaohjelmistoa kutsutaan yleensä vain nimellä “Antivirus” tai vastaava, ja vuositilaukset alkavat 40-60 eurosta. Ohjelmistossa on olennainen haittaohjelmasuojaus ja ehkä salasanahallinta tai kaksisuuntainen palomuuri.

Keskitason virustorjuntapaketteja mainostetaan usein nimellä “Internet Security” ja ne alkavat 60-80 eurossa vuodessa. Ne lisäävät yleensä lapsilukon (joista osa on erittäin hyviä) sekä muutamia muita ominaisuuksia, kuten verkkokameran suojaus. Ne sisältävät usein myös usean laitteen lisenssejä ja virustorjuntaohjelmistoja Macille ja Androidille. Esimerkiksi McAfee.

Huipulla ovat korkealuokkaiset “turvaohjelmistot”, jotka sisältävät kaikki virustentorjuntabrändin tarjoamat ylimääräiset suojaustyökalut, mukaan lukien salasananhallinnan, VPN:n, varmuuskopiointiohjelmiston, verkkotallennustilan ja jopa identiteettivarkauksien suojauspalvelut.

Miten valita paras virustorjuntaohjelma sinulle?

Ennen kuin ostat virustorjuntaohjelman, selvitä, mitä tarvitset edes tarvitset. Jos sinulla on pieniä lapsia kotona, harkitse keskitason virustorjuntaohjelmia, joista useimmat sisältävät lapsilukon. Tämä on loistava ominaisuus perheille.

Haluatko kaiken kattavan virustorjuntaohjelman? Monet premium-tuotteet sisältävät identiteettivarkaussuojauksen, salasanojen hallinnan, varmuuskopiointiohjelmiston ja/tai VPN-palvelun.

Vai oletko teknikko, joka ymmärtää Internetin käytön riskit? Silloin halpa perusohjelma voi olla kaikki mitä tarvitset. Olet siis tietoinen internetin riskeistä, etkä lataa mitää uhkaavaa koneellesi.

Kun olet saanut prioriteetit selville, määritä, kuinka monta konetta sinun on suojattava. Isoilla perheillä tämä voi olla ratkaiseva tekijä virustorjuntaohjelmassa valinnassa.

Useimmat toimittajat tarjoavat yhden laitteen lisenssejä Windows-tietokoneille. Mutta usean laitteen ja alustan lisenssit viidelle, 10 tai useammalle tietokoneelle ja mobiililaitteelle ovat saatavilla keskitason ja premium-virustorjuntapaketteina, jotka kattavat Windowsin, macOS:n, Androidin, iOS:n ja joskus jopa Linuxin. Jotkut tarjoavat suunnitelmia, jotka kattavat rajoittamattoman määrän laitteita.

Takana ovat ajat, jolloin voit kävellä kauppaan ja maksaa kertamaksun virustorjuntatuotteesta, joka tuli laatikossa hyllyltä. Kaikki toimittajat myyvät nyt ohjelmistolisenssinsä vuosittaisina (tai monivuotisina) tilauksina. Hyvä puoli on, että saat aina uusimman ohjelmiston, jonka voit ladata ja asentaa suoraan Internetistä. Ne eivät siis vanhennu.

FAQ Paras virustorjuntaohjelma

Paras virustorjunta testiemme mukaan oli Norton. Se tarjoaa loistavan hintalaatu suhteen sekä hyvän määrän ominaisuuksia, kuten VPN.

Perheille paras virustorjunta meidän mielestä on McAfee. Koska se tarjoaa edullisen paketin monelle laitteelle.

Niin kauan kuin tietokoneita on ollut ja tulee olemaan, olivatpa ne yhteydessä Internetiin tai eivät, virustorjuntaohjelmia tarvitaan aina. Kyberrikolliset tulevat aina yrittämään varastamaan rahaa tai tietoja internetin kautta.

Tämän takia vastaus on kyllä. Harvoin käyttäjä joutuu katumaan virustorjunnan hankkimista.

Norton on meidän testiemme mukaan paras tällä hetkellä saatavista vaihtoehdoista.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *