Zoner kokemuksia ja arvostelu (2023)

zoner-kokemuksia

Zoner on suomalainen hosting-yritys, joka on tarjonnut ammattitaitoisia hosting-palveluita jo vuodesta 2005 lähtien. Se on keskittynyt tarjoamaan erinomaista asiakaspalvelua ja tehokkaita hosting-ratkaisuja verkkosivustoille ja -sovelluksille.

Yritys on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi toimijaksi Suomen hosting-markkinoilla. Se tarjoaa tällä hetkellä palveluita lähes 30 000 asiakkaalle ja sillä on palvelimia Suomen lisäksi myös muissa maissa.

Palveluvalikoimaan kuuluu useita eri hosting-paketteja, kuten jaettu hosting, virtuaalipalvelimet sekä WP-Cloud. Palveluihin kuuluu myös domain-nimien rekisteröinti ja ylläpito, sekä erilaiset lisäpalvelut kuten varmuuskopiointi, tietoturva ja SSL-sertifikaatit.

Mikä on Zoner?

Zoner on suomalainen hosting-yritys, joka on tarjoaa ammattitaitoisia hosting-palvelua. Se on keskittynyt tarjoamaan erinomaista asiakaspalvelua ja tehokkaita hosting-ratkaisuja verkkosivustoille ja -sovelluksille.

Zonerin vahvuus on sen henkilökohtainen ja joustava asiakaspalvelu, joka on aina valmis auttamaan asiakasta kaikissa palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Yrityksen tukitiimi on käytettävissä ympäri vuorokauden ja heidän palvelukseensa voi ottaa yhteyttä niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin sekä chatin välityksellä.

Zoner parhaat ominaisuudet

Seuraavaksi tarkastelemme Zonerin palveluiden laatua, luotettavuutta, käyttöliittymää, hintaa sekä muita tärkeitä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivan hosting-palvelun verkkosivustollesi.


1. Hosting-palvelut

Zoner tarjoaa monipuolisia hosting-palveluita niin pienille kuin suurillekin yrityksille. Voit valita ja räätälöidä juuri sinulle sopivan hosting-paketin tarpeidesi mukaan, sillä palveluvalikoima on todella laaja ja kattaa monenlaisia ratkaisuja. Yritys tarjoaa muun muassa jaetun hostingin, virtuaalipalvelimet (VPS), sekä WP-Cloud WordPress sivuille suunnitellut huippunopeat pilvipalvelut.

zoner-webhotellit

Jaettu hosting, eli ns. webhotelli sopii hyvin pienille ja keskisuurille verkkosivuille. Jaettu hosting on erittäin luotettavaa ja nopeaa, ja sen avulla voi hallita useita sivustoja samalla tilillä. Webhotelleihin sisältyy aina mm. oma verkkotunnus, nopea kotisivutila vikasietoisessa pilviympäristössä, SSL-salaus ja ilmainen Let’s Encrypt -sertifikaatti sekä sähköpostilaatikot. Kaiken kruunaa helppokäyttöinen hallintapaneeli.

Virtuaalipalvelimet (VPS) sopivat yrityksille, joilla on suurempia verkkosivustoja tai sovelluksia, jotka vaativat enemmän tehoa. VPS-palvelinpaketit sisältävät aina mm. nopeat SSD-levyt, varmuuskopioinnin ja nopeat verkkoyhteydet.

WP-Cloud on suosittu hosting-ratkaisu, joka tarjoaa tehokkaan ja nopean hosting-ympäristön WordPress-sivustoille. Se on suunniteltu helpottamaan WordPress-sivuston ylläpitoa ja parantamaan suorituskykyä. Palvelu sisältää automaattiset päivitykset, varmuuskopioinnin ja tietoturvan, joten käyttäjän ei tarvitse huolehtia näistä erikseen. WP-Cloudin käyttöönotto on myös helppoa, sillä Zoner tarjoaa käyttäjälle valmiin WordPress-asennuksen, jolloin käyttäjän ei tarvitse huolehtia asennusprosessista.

zoner-wpcloud

Zonerin hosting-palvelut on rakennettu erittäin nopealle ja luotettavalle palvelinalustalle, jonka ansiosta verkkosivusi latautuvat nopeasti kaikissa tilanteissa ja toimivat aina moitteettomasti. Ne ovat kokonaisuutena erittäin tietoturvallinen vaihtoehto, sillä ne sisältävät useita tärkeitä tietoturvatoimintoja, kuten SSL-sertifikaatin, palomuurin ja virustorjunnan. Näiden avulla voit varmistaa, että yrityksesi pysyvät turvassa ja suojattuna haittaohjelmilta ja hakkerointiyrityksiltä.


2. Verkkotunnusrekisteröinti

Zoner tarjoaa laajan valikoiman erilaisia verkkotunnusvaihtoehtoja, joiden avulla voit rekisteröidä juuri sinun yrityksellesi sopivan verkkotunnuksen. Voit valita perinteisen .fi-päätteen lisäksi myös muita kansainvälisiä päätteitä, kuten .com, .net ja .org.

verkkotunnus

Zonerin verkkotunnusrekisteröintipalvelu on helppokäyttöinen ja nopea. Voit hakea haluamaasi verkkotunnusta kätevästi yrityksen verkkosivuilta, ja saat heti tietää, onko verkkotunnus vapaana vai ei. Kun olet rekisteröinyt verkkotunnuksen, voit hallinnoida sitä helposti Zonerin käyttöliittymän kautta.


3. Sähköpostipalvelut

Zoner tarjoaa myös kattavan valikoiman sähköpostipalveluita, jotka ovat integroitavissa helposti ja saumattomasti hosting-palveluun. Voit luoda niin monta sähköpostilaatikkoa kuin tarvitset, ja hallinnoida niitä kätevästi.

zoner-sahkoposti

Zonerin sähköpostipalvelut sisältävät myös tärkeitä tietoturvaominaisuuksia, kuten roskapostisuodatuksen ja virusskannauksen, jotka auttavat pitämään sähköpostisi turvallisena.


4. Verkkosivujen rakentaminen kotisivukoneella

Zoner tarjoaa myös monipuolisia työkaluja verkkosivujen rakentamiseen. Voit valita useista eri sivupohjista ja teemoista, ja räätälöidä sivusi juuri haluamallasi tavalla. Zonerin kotisivukone on helppokäyttöinen ja intuitiivinen, joten voit luoda ammattimaisen näköisen verkkosivun, vaikka ilman ohjelmointitaitoja.

zoner-kotisivukone

Kotisivukone sisältää myös monipuolisia ominaisuuksia, kuten responsiivisen suunnittelun, joka tarkoittaa, että sivusi toimivat hyvin kaikilla erilaisilla laitteilla, kuten puhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla.


5. Palvelinten sijainti

Palvelinten laatu ja sijainti vaikuttavat suuresti siihen, kuinka hyvin verkkosivustot ja muut digitaaliset palvelut toimivat. 

Zonerilla on Suomessa kaksi modernia palvelinkeskusta, jotka sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäessä ja Espoon Innopolis -kiinteistössä. Palvelinkeskukset ovatkin erittäin moderneja ja niissä käytetään viimeisintä teknologiaa.

Yritys on valinnut palvelinten sijoittamisen Suomeen monista syistä. Yksi tärkeimmistä syistä on se, että Suomessa on erinomainen tietotekninen infrastruktuuri. Tämä infrastruktuuri mahdollistaa huippunopeat yhteydet, jotka ovat välttämättömiä digitaalisten palveluiden toimivuuden kannalta.

Zonerilla on palvelimia myös muissa maissa. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat sijoittaa sivustonsa myös ulkomailla toimiviin serveritiloihin. Tämä on erityisen tärkeää niille yrityksille, jotka haluavat tavoittaa kansainvälisen yleisön. 

Palvelimet tarjoavat asiakkaille monia etuja, joista tärkeimpiä on nopeus. Verkkosivut latautuvat nopeasti ja käyttäjäkokemus on parempi. Lisäksi palvelimet ovat erittäin turvallisia, mikä on erittäin tärkeää, kun käsitellään arkaluonteista tietoa, kuten asiakkaiden henkilökohtaisia tietoja.

Palvelimet ovat myös erittäin luotettavia ja niitä valvotaan jatkuvasti, mikä tarkoittaa sitä, että asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että heidän sivustonsa on aina käytettävissä. Lisäksi palvelimet ovat helposti skaalattavissa, mikä tarkoittaa sitä, että asiakkaat voivat lisätä resursseja tarpeen mukaan.

Zonerin palvelinkeskukset ovat myös erittäin ympäristöystävällisiä. Ne käyttävät uusiutuvaa energiaa ja ovat erittäin energiatehokkaita. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelinten käyttö ei kuormita ympäristöä liikaa. Yrityksille, jotka haluavat vähentää hiilijalanjälkeään, tämä on erittäin tärkeä etu.


6. Käyttöliittymä

Käyttöliittymä, eli hosting-hallintapaneli on erittäin helppokäyttöinen ja selkeä. Käyttöliittymässä voi hallita kaikkia palveluita, ladata tiedostoja ja tehdä varmuuskopioita. Lisäksi käyttöliittymässä on monia hyödyllisiä työkaluja, kuten sivuston hallinta- ja analysointityökalut.

Käyttöliittymä on saatavilla myös suomeksi ja ruotsiksi, joten sen käyttö on helppoa myös niille, jotka eivät ole englanninkielentaitoisia.


7. Asiakaspalvelu

Zonerin asiakaspalvelu on erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä. Voit ottaa yhteyttä Zonerin asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta, ja saat nopeasti ja ystävällisesti apua kaikkiin hosting-palveluihin liittyviin kysymyksiin.

zoner-asiakaspalvelu

Yrityksen verkkosivuilta löytyy myös laaja tietopankki, josta voit löytää vastauksia useisiin yleisiin hosting-palveluihin liittyviin kysymyksiin.


8. Hinta ja hinnoittelu

Zonerin perushinnoittelu on selkeä ja läpinäkyvä, ja voit valita erilaisista hosting-paketeista, riippuen esimerkiksi verkkosivustosi koosta ja kävijämäärästä. Zoner tarjoaa myös monia lisäominaisuuksia, kuten lisätilaa, lisäpalvelimia ja tiedonsiirtokapasiteettia, jotka voit hankkia tarpeen mukaan.

Jaetun hosting-palvelun hinta alkaa vain muutamasta eurosta kuukaudessa ja sisältää yleensä rajoittamattoman määrän levytilaa ja liikennettä. VPS-palvelun hinta on hieman korkeampi, mutta se tarjoaa enemmän resursseja ja kontrollia kuin jaettu hosting-palvelu. 

WP-Cloud pilvipalveluiden hinta riippuu siitä, mitä palveluita ja resursseja tarvitset. Hinta voi vaihdella muutamasta eurosta kuukaudessa satoihin euroihin kuukaudessa.

Tarjolla on myös myös erilaisia alennuksia ja tarjouksia, joten kannattaa seurata yrityksen verkkosivuja sekä tilata uutiskirje, josta saa tiedon mahdollisista tarjouksista!


9. Zonerin kilpailuedut

Zonerilla on useita kilpailuetuja verrattuna muihin suomalaisiin hosting-yrityksiin. Zoner tarjoaa laajan valikoiman hosting-ratkaisuja niin yksityishenkilöille kuin suuryrityksillekin. Kaikki palvelut ovat kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja tarjoavat erinomaista vastinetta rahoille.

Erittäin tärkeä etu on todella ammattitaitoinen ja ystävällinen asiakaspalvelu. Zonerin asiakaspalvelu on avoinna ympäri vuorokauden ja se auttaa asiakkaita kaikissa palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi yrityksen sivuilla on kattava tietopankki, josta löytyy vastauksia yleisimpiin ja hieman vaativimpiinkin tilanteisiin liittyviin kysymyksiin.

Helppokäyttöinen, intuitiivinen ja selkeä käyttöliittymä on myös selkeä etu. Zonerin käyttöliittymässä voi hallita kaikkia hosting-palveluita, ladata tiedostoja ja tehdä varmuuskopioita. Käyttöliittymässä on myös monia hyödyllisiä työkaluja, kuten sivuston hallinta- ja analysointityökalut.

Merkittävä kilpailuetu on myös erittäin korkea turvallisuustaso, sillä sivuston kaatuminen tai tietomurto voi aiheuttaa ylitsepääsemättömän suuria ongelmia mille tahansa yritykselle. Zonerilla on useita turvatoimia, kuten DDoS-hyökkäyksiä vastaan suojautuminen ja monitasoisen palomuurin sekä IDS:n käyttö haittaohjelmilta ja tietomurroilta suojautumiseen. 

Nopeus ja luotettavuus ansaitsevat myös eritysmaininnan, sillä Zonerin palvelimet ovat todellakin nopeita ja luotettavia, mikä on tärkeää varsinkin silloin, kun sivustolla on paljon liikennettä. Nopea ja luotettava hosting-palvelu varmistaa sen, että sivusto toimii tehokkaasti ja asiakkaat saavat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.


Zonerin heikot puolet

On tärkeää ottaa huomioon myös Zonerin heikot puolet, jotta voit ottaa nekin huomioon valintaa tehdessäsi. Alla muutamia heikkoja puolia yrityksen palveluihin liittyen.

 • Rajoitetut ominaisuudet: palvelupaketit eivät välttämättä sisällä kaikkia haluttuja ominaisuuksia, mikä voi olla rajoittavaa joillekin asiakkaille.
 • Asiakaspalvelun saatavuus: Vaikka asiakaspalvelu onkin erinomaista, sen saatavuus ei ole aina optimaalista, mikä voi olla haitaksi ongelmatilanteissa.
 • Lisämaksut: Zonerin palvelupakettien hinnat eivät välttämättä sisällä kaikkia haluttuja ominaisuuksia, ja joitain toimintoja saattaa joutua ostamaan lisämaksullisina palveluina.
 • Ei ilmaisia palveluita: Zoner ei tarjoa ilmaisia palveluita, mikä voi olla haitaksi joillekin käyttäjille, jotka etsivät ilmaisia vaihtoehtoja.
 • Rajoitukset datan sijainnissa: Zonerilla on rajoituksia siitä, missä dataa voidaan säilyttää, mikä voi olla haastavaa joillekin käyttäjille, jotka haluavat säilyttää datansa tietyssä maassa.

Zonerin hyvät puolet

Kokonaisuutena yrityksen palvelut ovat erinomaisia. Alle on koottu lista parhaista puolista.

 • Huippunopeat yhteydet: palvelinkeskukset sijaitsevat Suomessa, mikä mahdollistaa todella nopeat yhteydet. Lisäksi Zonerilla on palvelimia myös eri puolilla maailmaa, joten käyttäjät voivat sijoittaa sivustonsa halutessaan myös ulkomailla toimiviin serveritiloihin.
 • Nopeus: palvelimet ovat erittäin nopeita, mikä parantaa sivuston latausnopeutta ja käyttäjäkokemusta.
 • Monipuolisuus: Zoner tarjoaa erilaisia palveluita, kuten webhotelleja, VPS-palveluita ja WP-Cloud palvelinpaketteja, joten asiakkaat voivat valita juuri heidän tarpeisiinsa sopivan ratkaisun.
 • Helppokäyttöisyys: käyttö on erittäin helppoa. Lisäksi tarjolla on erilaisia tukipalveluita, kuten teknistä tukea ja käyttöopastusta.
 • Turvallisuus: palvelinten käyttö on erittäin turvallista, sillä käytössä on lukuisia turvallisuusratkaisuja, kuten palomuurit, monivaiheinen tunnistautuminen ja SSL-sertifikaatit. Näiden ansiosta, asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että sivut ja muut digitaaliset palvelut ovat aina hyvin suojattuja erilaisilta tietoturvauhilta.
 • Joustavuus: palvelinten käyttö on erittäin joustavaa, sillä asiakkaat voivat muuttaa palvelinpakettia tai lisätä resursseja tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että yritykset voivat skaalata palveluja tarpeen mukaan ja maksaa vain siitä, mitä he käyttävät.
 • Asiakaspalvelu: Zoner tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua, joka auttaa asiakkaita kaikissa palvelimiin liittyvissä asioissa.
 • Hinnat: palvelut ovat erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja, mikä tekee niistä edullisen vaihtoehdon niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.
 • Kokemus: Yrityksellä on vuosien kokemus palvelinten tarjoamisesta, mikä takaa laadukkaan ja luotettavan palvelun.

Zoner kokemuksia ja arvostelu yhteenveto

Zoner on erinomainen valinta yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat tietoturvallisen ja luotettavan hosting-palvelun verkkosivuilleen. Zonerin palvelut sisältävät vakiona monia tärkeitä tietoturvaominaisuuksia, kuten SSL-sertifikaatin, palomuurin, varmuuskopioinnin ja virustorjunnan.

Plussat

 • Nopeus
 • Helppokäyttöisyys
 • Turvallisuus
 • Joustavuus
 • Asiakaspalvelu

Miinukset

 • Lisämaksut
 • Ei ilmaispalveluita
 • Rajoitukset datan sijainnissa

Zonerin kotisivukone on helppokäyttöinen ja intuitiivinen, joten voit luoda ammattimaisen näköisen verkkosivun helposti ja nopeasti ilman ohjelmointitaitoja. Lisäksi asiakaspalvelu on erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä, ja he ovat valmiita auttamaan kaikissa palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Zonerin verkkosivuilta löytyy myös laaja tietopankki, josta voit löytää vastauksia useisiin yleisiin hosting-palveluihin liittyviin kysymyksiin.

Hintataso on erittäin kilpailukykyinen, ja tarjolla on useita erilaisiin tarpeisiin sopivia hosting-paketteja sekä hinnoitteluvaihtoehtoja. Zoner on myös ympäristötietoinen yritys, joka on sitoutunut vähentämään ympäristövaikutuksia.

Kaiken kaikkiaan Zoner on erinomainen valinta suomalaisille yrityksille, jotka tarvitsevat luotettavan ja tietoturvallisen hosting-palvelun verkkosivuille tai applikaatioille. Zonerin monipuoliset hosting-palvelut, ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja kilpailukykyinen hintataso tekevät siitä yhden Suomen parhaista hosting-palveluntarjoajista.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *