Woocommerce-verkkokaupan perustaminen

woocommerce-verkkokaupan-perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan aiemmin, ja yksi suosituimmista verkkokauppa-alustoista on Woocommerce. Se on WordPressin kehittämä avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja joustavuutta verkkokaupan rakentamiseen ja hallintaan.

Tässä artikkelissa käymme läpi Woocommerce-verkkokaupan perustamisen vaiheet ja tutustumme siihen, miksi Woocommerce on hyvä valinta verkkokaupan perustamiseen.

Miksi Woocommerce on hyvä verkkokauppa-alusta?

woocommerce

Verkkokaupan perustaminen voi olla monimutkaista ja haastavaa, mutta Woocommerce tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa verkkokaupan perustamisen helposti ja nopeasti ilman koodaustaitoja. 

Woocommerce-alustalla on myös laaja valikoima laadukkaita teemoja ja lisäosia, jotka auttavat verkkokaupan ulkoasun ja toiminnallisuuden mukauttamisessa omiin tarpeisiin.

Yksi Woocommercen ehdottomasti parhaista puolista on, että se on ilmainen. Sitä käyttääkin lähes seitsemässä miljoonassa verkkokaupassa, joka vastaa noin 40% kaikista maailman verkkokaupoista. 

Se tarjoaa myös monipuoliset maksutavat ja toimitusvaihtoehdot, joiden avulla voit tarjota asiakkaillesi helpon ja turvallisen ostokokemuksen. 

Woocommerce-asennus on helppoa ja sen voi tehdä WordPressin hallintapaneelin kautta. Asennuksen jälkeen sinun tulee määrittää välttämättömät asetukset ja lisätä tuotteet, joihin kuuluu tuotekuvat, tuotetiedot, hinta, varasto ja toimitusvaihtoehdot.

Maksutapojen ja toimitusvaihtoehtojen määrittäminen on myös tärkeä osa verkkokaupan perustamista. Woocommerce tarjoaa useita maksutapoja, kuten luottokorttimaksut, verkkopankkimaksut ja laskutus, ja voit määrittää useita toimitusvaihtoehtoja, kuten posti, nouto ja kotiinkuljetus. Saatavana ovat kaikki suomalaiset maksutavat sekä toimitustavat.

Verkkokaupan ulkoasu on myös tärkeä tekijä verkkokaupan menestyksessä. Woocommerce tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita teemoja, jotka voit helposti mukauttaa oman brändisi mukaiseksi. Voit myös käyttää lisäosia verkkokaupan ulkoasun ja toiminnallisuuden parantamiseen.

Kun verkkokauppa on valmis, on tärkeää testata kaikki toiminnot varmistaaksesi, että se toimii moitteettomasti. Sen jälkeen voit julkaista verkkokaupan ja aloittaa markkinoinnin.

Woocommerce-verkkokaupan perustaminen on helppoa ja vaivatonta, ja se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja joustavuutta verkkokaupan hallintaan. Se on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat aloittaa verkkokaupan ilman koodaustaitoja ja haluavat säästää aikaa ja rahaa.

Seuraavaksi käymme läpi yksityiskohtaisemmin Woocommerce-verkkokaupan perustamisen vaiheet, jotta voit aloittaa oman verkkokauppasi luomisen ja kasvattaa liiketoimintaasi verkossa.

Valmistelut verkkokaupan perustamiseksi

Ennen kuin aloitat Woocommerce-verkkokaupan perustamisen, on tärkeää varmistaa, että sinulla on tarvittavat valmistelut tehtynä. Tässä vaiheessa sinun tulee hankkia verkkotunnus, webhotelli ja SSL-sertifikaatti, jotka ovat tarpeellisia verkkokaupan perustamisessa. Kun valmistelut on tehty, voit siirtyä Woocommerce-alustan asennukseen.

Domainin rekisteröinti

Verkkokaupan perustamisessa tärkeä vaihe on sopivan verkkotunnuksen valitseminen. Hyvä verkkotunnus on tärkeä osa verkkokauppasi menestystä, joten kannattaa käyttää aikaa sen valitsemiseen. 

Hyvä verkkotunnus on lyhyt, helppo muistaa ja helppo kirjoittaa. Se myös kuvastaa verkkokauppasi brändiä ja auttaa asiakkaita löytämään verkkokauppasi helposti.

Yksi suosituimmista verkkotunnuksista Suomessa on fi-verkkotunnus. Fi-verkkotunnuksen rekisteröinti tapahtuu minkä tahansa Traficomin valtuuttaman verkkotunnusvälittäjän kautta. Mikäli rekisteröit verkkotunnuksen yksityishenkilönä, haltijan tiedot eivät näy julkisesti. Mikäli varaat tunnuksen yrityksen nimissä, yrityksen tiedot näkyvät julkisesti verkkotunnuksen haltijana.

Fi-verkkotunnuksen rekisteröinnin vaiheet ovat seuraavat:

 • Tarkista haluamasi verkkotunnuksen saatavuus valitsemasi palveluntarjoajan tai Traficomin verkkosivuilta. Webhotelleja tarjoavat yritykset tarjoavat yleensä lisäpalveluna myös domain-rekisteröinnin. Verkkotunnus kannattaakin rekisteröidä hosting-palvelut tarjoavan yrityksen kautta.
 • Täytä hakemuslomake verkkotunnuksen rekisteröintiä ja maksa rekisteröintimaksu. Fi-domainin rekisteröintihinta vaihtelee kymmenen ja kahdenkymmenen euron välillä vuodessa.
 • Saat sähköpostitse vahvistuksen rekisteröinnistä.

Webhotellin hankkiminen

Verkkokaupan perustamisessa webhotellin valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä. Hyvä webhotelli tarjoaa nopean ja luotettavan palvelun, joka takaa verkkokauppasi sujuvan toiminnan ja turvallisuuden kaikissa tilanteissa.

Erityisesti Woocommerce-verkkokaupan kohdalla on tärkeää valita webhotelli, joka tukee sekä WordPressin, että Woocommerce:n vaatimuksia ja ominaisuuksia. Katso siis vertailumme parhaasta WordPress-webhotellista.

Kun valitset webhotellia verkkokaupallesi, tulee huomioida seuraavat asiat:

Palvelun nopeus ja luotettavuus

Verkkokaupassa asiakkaat odottavat nopeaa ja sujuvaa palvelua, joten webhotellin tulee olla nopea ja luotettava. Paras valinta onkin WordPress-optimoitu webhotelli tai virtuaalipalvelin. Näitä tarjoavat esimerkiksi Zoner ja Hostingpalvelu.

Turvallisuus

Verkkokaupassa käsitellään arkaluontoisia tietoja, kuten henkilötietoja (nimi, osoite, puhelinnumero yms.) ja maksutietoja, joten webhotellin tulee tarjota turvallinen ympäristö. Tosin maksunvälittäjiä käytettäessä (kuten Klarna tai Paytrail) maksutiedot eivät talletu verkkokaupan omalle palvelimelle, vaan ne käsitellään ainoastaan maksunvälittäjän turvallisella palvelimella.

Henkilötiedot (kuten nimi ja osoite) kuitenkin tallentuvat verkkokaupan tietokantaan, joten on ehdottoman tärkeää, että palvelimen tietoturvataso on riittävän korkea. Hyvä hosting-palveluja tarjoava yritys huolehtii hyvästä tietoturvasta oletusarvoisesti, joten on tärkeää, että valitset luotettavan webhotellipalvelujen tarjoajan.

Tuki

Webhotellin tulee tarjota hyvä asiakaspalvelu, jotta voit tarvittaessa saada nopeasti apua teknisissä ongelmissa. 

Jos verkkokaupassa on jokin ongelma, se on voitava ratkaista nopeasti, sillä esim. mainoskampanjoista aiheutuu jatkuvia kustannuksia, ja jos kauppa ei toimi, tilaukset jäävät saamatta ja pienikin katkos kaupan toiminnassa voi aiheuttaa tappioita menetettyjen tilausten kautta.

Tästä syystä on tärkeää, että hosting-yritys myös valvoo palvelimen ja verkkosivujen saavutettavuutta jatkuvasti, jotta mahdolliset häiriöt havaitaan heti ja voidaan korjata viivytyksettä. 

Varmuuskopiot

Varmuuskopiointi on kaikkien verkkosivujen kohdalla tärkeää, mutta erityisen tärkeää se on verkkokauppojen kohdalla. Ajantasaisesta varmuuskopiosta kauppa voidaan palauttaa toimintaan muutamassa minuutissa ja vahingot minimoida.

Jos varmuuskopiota ei ole tai se on vanha, seuraukset voivat sen sijaan olla tuhoisat. Asiakastiedot ja tiedot tilauksista saatetaan menettää kokonaan puhumattakaan tuotetiedoista. Asiakastietoja ja tilauksia ei välttämättä kyetä palauttamaan mitenkään ilman varmuuskopiota ja kymmeniä, satoja tai tuhansia tuotteita sisältävän verkkokaupan tuotetietojen uudelleen lisääminen vaatii valtavan työpanoksen.

On siis syytä varmistaa, että webhotellin tarjoajan varmuuskopiointi toimii ja on ajantasaista. Kannattaa kokeilla ennen kaupan avaamista, kuinka varmuuskopion palauttaminen käytännössä tapahtuu. Jos tätä ei osaa itse tehdä, kannattaa pyytää palveluntarjoajaa tekemään se. Näin tiedät, että sekä varmuuskopiointi että palautusprosessi ovat toimivia.

Hinnoittelu

Webhotellin hinta tulee olla kohtuullinen ja sopiva verkkokauppasi tarpeisiin. Webhotellin tulisi olla myös helposti skaalattavissa kauppasi kasvaessa. Lisäresursseja tarvitaan nopeasti kun kävijämäärät kasvavat ja/tai tuotteiden määrä kasvaa.

Woocommerce-verkkokaupan kohdalla on tärkeää valita webhotelli, joka tukee Woocommerce:n vaatimuksia ja ominaisuuksia. Hyvä Woocommerce-webhotelli tarjoaa ainakin seuraavat ominaisuudet:

 • PHP:n uusin versio
 • MySQL-tietokanta
 • Tarpeeksi muistia ja levytilaa
 • SSL-sertifikaatti
 • CDN-tuki
 • Helposti skaalautuvat resurssit
 • Luotettava varmuuskopiointi
 • Palvelimen ja verkkosivujen saavutettavuuden 24/7 valvonta
 • Hyvä asiakastuki

Hyvä Woocommerce-webhotelli parantaa verkkokauppasi suorituskykyä ja turvallisuutta. Se luo pohjan, jolla voit kasvattaa ja skaalata liiketoimintaasi sujuvasti. Muista siis valita webhotelli huolella, jotta voit tarjota asiakkaillesi sujuvan ja turvallisen ostokokemuksen verkkokaupassasi ja liiketoiminnan kasvattaminen sujuu helposti.

SSL-sertifikaatin asentaminen

SSL-sertifikaatti (Secure Sockets Layer) on turvallisuusprotokolla, joka salaa tietoliikenteen verkkokauppasi ja asiakkaiden välillä. SSL-sertifikaatti takaa, että verkkokauppasi käyttäjätiedot, kuten salasanat ja maksutiedot, ovat suojattuja kolmansien osapuolien väärinkäytöksiltä.

SSL-sertifikaatin tärkein etu on asiakkaiden tietoturvan parantaminen. Kun SSL-sertifikaatti on asennettu verkkokauppaan, asiakkaat voivat luottaa siihen, että heidän henkilökohtaiset tiedot ovat turvassa. Tämä voi johtaa luottamuksen kasvuun ja sitä kautta myynnin kasvuun.

SSL-sertifikaatin asennus on helppoa, mutta vaatii teknistä osaamista. Yleensä verkkokaupan webhotellin tarjoaja voi auttaa SSL-sertifikaatin asennuksessa ja useimmat hoitavat sen ns. automaattisesti asiakkaan puolesta.

Prosessi alkaa SSL-sertifikaatin hankinnalla ja sen jälkeen sertifikaatin asentamisella webhotellin hallintapaneelissa.

 • SSL-sertifikaatin asentaminen koostuu yleensä seuraavista vaiheista:
 • SSL-sertifikaatin hankkiminen (joko ilmainen tai maksullinen)
 • SSL-sertifikaatin asentaminen webhotellin hallintapaneelissa
 • Verkkokaupan asetuksien päivittäminen käyttämään SSL-sertifikaattia
 • Verkkokaupan testaaminen varmistaaksesi, että SSL-sertifikaatti toimii oikein

Jos et ole varma, miten SSL-sertifikaatin asennus tapahtuu, kannattaa pyytää apua webhotellin asiakaspalvelusta tai tekniseltä tukihenkilöltä. Turvallisuus on tärkeä osa verkkokaupan toimintaa, joten varmista, että SSL-sertifikaatti on asennettu ja toimii oikein.

Sillä ei ole merkitystä onko kyseessä ilmainen (esim. Letsencrypt tai Cloudflare) vai maksullinen SSL-sertifikaatti, sillä molemmat salavaat datan yhtä luotettavasti.

Woocommerce-alustan asennus

Woocommerce-alustan asentaminen on helppoa ja sen voi tehdä WordPressin hallintapaneelin kautta. Kun olet kirjautunut WordPressiin, siirry “Lisäosat” -valikkoon ja etsi Woocommerce. Klikkaa “Asenna” ja sen jälkeen “Aktivoi” -painiketta.

woocommerce-lisäosa

Woocommerce-asetusten määrittäminen

Kun Woocommerce-alusta on asennettu, sinun tulee määrittää Woocommerce-asetukset, kuten verkkokaupan nimi, osoite, valuutta ja toimitusasetukset. Voit myös määrittää verkkokaupan maksu- ja toimitustavat tässä vaiheessa.

Tuotteiden lisääminen

Seuraavaksi sinun tulee lisätä verkkokauppaan tuotteet. Voit lisätä tuotteen nimen, kuvauksen, hinnan ja varaston määrän. Voit myös määrittää toimitusvaihtoehdot ja verokannat.

Teeman valinta ja mukauttaminen

Woocommerce tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita responsiivisia teemoja, joista voit valita verkkokaupallesi sopivan teeman. Voit myös mukauttaa teeman ulkoasua ja toiminnallisuuksia helposti Woocommerce-lisäosien avulla.

Maksutapojen ja toimitusvaihtoehtojen määrittäminen

Woocommerce tarjoaa useita maksutapoja, kuten luottokorttimaksut, verkkopankkimaksut ja laskutus. Voit määrittää verkkokaupan maksutavat helposti Woocommerce-asetuksista. Voit myös määrittää useita toimitusvaihtoehtoja, kuten posti, nouto ja kotiinkuljetus.

Verkkokaupan testaus ja julkaisu

Kun olet lisännyt tuotteet ja määrittänyt maksutavat ja toimitusvaihtoehdot, on tärkeää testata verkkokaupan toiminnot. Tämä tapahtuu selailemalla kauppaa ja tekemällä muutamia tilauksia. Tilaukset on syytä tehdä oikeasti, jotta myös maksutapojen toiminta tulee testatuksi.

Tarkista, että kaikki toimii moitteettomasti, ja varmista, että verkkokaupan ulkoasu on houkutteleva ja helppo käyttää. Kun olet tyytyväinen verkkokauppaan, voit julkaista sen ja aloittaa markkinoinnin.

Verkkokaupan markkinointi

Kun verkkokauppa on julkaistu, on tärkeää markkinoida sitä aktiivisesti. Voit käyttää erilaisia markkinointikanavia, kuten sosiaalista mediaa, sähköpostimarkkinointia ja hakukonemarkkinointia, houkutellaksesi uusia asiakkaita verkkokauppaasi. 

Voit myös käyttää Woocommerce-lisäosia, kuten alennuskoodeja ja lahjakortteja, lisätäksesi asiakkaiden kiinnostusta verkkokauppasi tuotteisiin.

Asiakaspalvelu ja tuen tarjoaminen

Verkkokaupan perustamisen jälkeen on tärkeää tarjota hyvää asiakaspalvelua ja tukea asiakkaille. Voit käyttää Woocommerce-lisäosia, kuten live chat -palveluja ja asiakastukiportaaleja, tarjotaksesi nopeaa ja tehokasta tukea asiakkaillesi. 

Hyvä asiakaspalvelu auttaa asiakkaita tekemään oikeita ostopäätöksiä ja lisää luottamusta verkkokauppaa kohtaan mikä lisää vakioasiakkaiden määrää.

Seuranta ja analytiikka

Woocommerce tarjoaa laajan valikoiman seuranta- ja analytiikkatyökaluja, joiden avulla voit seurata verkkokaupan suorituskykyä, kuten myyntiä, kävijämääriä ja ostokäyttäytymistä.

Voit käyttää tätä tietoa optimoidaksesi verkkokauppasi toiminnan ja kehittääksesi strategiaasi markkinoinnin ja myynnin parantamiseksi.

Yhteenveto Woocommerce-kaupan perustaminen

Woocommerce on monipuolinen ja helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja joustavuutta verkkokaupan rakentamiseen ja hallintaan. Woocommerce-verkkokaupan perustaminen on helppoa ja vaivatonta, ja sen avulla voit aloittaa verkkokaupan ilman koodaustaitoja ja säästää aikaa ja rahaa.

On tärkeää valita luotettava ja hyvä webhotelli verkkokaupallesi, joka huolehtii varmuuskopioinnista, tarjoaa riittävät resurssit järkevään hintaan ja skaalautuu helposti liiketoimintasi kasvaessa.

Verkkokaupan perustaminen on helppoa ja nopeaa, kun seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita. Woocommerce-alustan avulla voit aloittaa verkkokaupan ilman koodaustaitoja ja säästää aikaa ja rahaa. Se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja joustavuutta verkkokaupan rakentamiseen ja hallintaan, ja sen avulla voit luoda ammattimaisen ja houkuttelevan verkkokaupan ilman suuria investointeja.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *