Webnode kokemuksia (2023) & arvostelu

Webnode-kokemuksia

Etsitkö hyvää kotisivukonetta, joka kykenee luomaan sinulle tai yrityksellesi kotisivut helposti ja luotettavasti? Olemme kertoneet tässä artikkelissa kokemuksemme yhdestä suosituimmasta sekä edullisesta kotisivukoneesta Webnode. Positiivisia webnode kokemuksia on paljon.

Olemme arvostelleet Webnode kotisivukoneen sen eri ominaisuuksien perusteella. Näitä on esimerkiksi toimivuus, helppokäyttöisyys, kieli, nopeus ja turvallisuus.

Luettuasi artikkelin voit päättää sopiiko Webnode sinun tai yrityksesi käyttöön. Olemme testanneet ja vertailleet myös muita kotisivukoneita.

Mikä on Webnode?

Webnode on nettisivujen rakenteja eli niin sanotusti kotisivukone, jonka on kehittänyt Westcom, tšekkiläinen ohjelmistoyritys. Se alkoi kehittyneenä sovelluksena Westcomin yritysasiakkaille uusien verkkosivustojen luomiseen. Joskus vuonna 2006 yritys julkaisi kehitetyn version ei-teknisille käyttäjille, jotta hekin voisivat luoda omat nettisivut helposti.

Webnode kotisivukone tarjoaa interaktiivisen vedä ja pudota -alustan henkilökohtaisten, yritys- tai verkkokauppasivustojen luomiseen. Se on yksi harvoista verkkosivustojen rakentajista, jotka tukevat natiivisti lähes kahta tusinaa kieltä (myös suomea).

Webnode tarjoaa asiakkailleen ilmaisen version, mutta siinä on rajoitetut ominaisuudet ja joitain varoituksia. Esimerkiksi jokaisella ilmaisversion nettisivuilla on pakollinen Webnode-mainos, mikä näkyy kaikille käyttäjille.

Premium-paketit tarjoavat parempia ominaisuuksia, jotka auttavat viemään nettisivuja eteenpäin ja tekemään niistä visuaalisesti hienompia ja kehittyneempiä.

Webnode ominaisuudet

Webnode tarjoaa laajan paketin erilaisia ominaisuuksia niin blogeille kuin verkkokaupoilekkin. Näitä ominaisuuksia on helppo käyttää ja ne on yleisesti ottaen toimivia.


Webnode blogi

webnode-blogi

Tutkimukset ovat osoittaneet, että 77% Internetin käyttäjistä lukee säännöllisesti erilaisia blogeja löytääkseen tietoa tai hyviä tuotteita.

Webnodella on kotisivukoneeseem sisäänrakennettu työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda blogeja, jotka saavat hyvän määrän kävijöitä ja liikennettä. Voit valita kymmenistä ammattilaisten rakentamista malleista. Blogisi voi olla erillinen verkkosivusto tai osa olemassa olevaa verkkokauppaasi. Suosittelemmekin aloittamaan verkkokaupalle blogin. Tämä luo uutta orgaanista liikennettä suoraan Googlen hakukoneesta sivuillesi.

Webnode-blogiin liittyy monia ominaisuuksia. Voit lisätä valokuvia ja videoita. Voit myös valita widgetejä (kalenteri, foorumi jne.) tai mukautettuja HTML-koodeja minkä tahansa lisätoiminnon toteuttamiseksi.

Voit yhdistää blogisi myös Google Analyticsiin, mikä helpottaa datan keräämistä. Datan avulla voit optimoida blogisi hakukoneystävälliseksi. Tämä parantaa sijoituksiasi Googlessa ja tuo yhä enemmän kävijöitä sivuillesi.


Webnode verkkokauppa

Webnodella on työkaluja, joiden avulla käyttäjät voivat perustaa verkkokauppoja ilman koodaamista.

Aivan kuten blogeissa, voit valita useista valmispohjista verkkokauppaasi varten. Lisäksi pystyt muokkaamaan näitä valmispohjia mielesi mukaan. Voit luoda erilaisia ​​tuoteluokkia, jotta kävijät voivat lajitella niitä helposti. Verkkokaupassa voi olla esimerkiksi “miesten vaatteet”, “naisten kengät” ja “lasten kengät tai vaatteet”.

Tuotteiden luomisen jälkeen seuraava askel on valita, miten maksutapahtuma suoritetaan. Helpoin tapa tehdä tämä on linkittää olemassa oleva PayPal Business -tili kauppaasi. Verkkokauppaan saa lisättyä suomalaisten toteamat luotettavat maksutavat esimerkiksi checkout.fi avulla. Tämä oli meidän mielestä suuri plussa..

Toinen välttämätön vaihe on toimitustavan määrittäminen. Webnode-myymälässäsi on useita valmiiksi lisättyjä toimitustapoja, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen:

 • UPS
 • USPS
 • FedEx
 • DHL


Voit lisätä välittömästi minkä tahansa toimituspalveluntarjoajan, jonka kanssa sinulla on olemassa suhde.

Webnode ei tarjoa monia verkkokaupan ominaisuuksia perusmallien ja maksu-/toimitusintegraation lisäksi. Tämä oli hieman pettymys.


Varmuuskopiointi ja palauttaminen

webnode-turvallisuus-varmuuskopiointi

Voit luoda niin monta varmuuskopiota kuin haluat, jos ne mahtuvat tallennustilaasi. Samoin voit palauttaa tarvitsemasi tiedostot milloin tahansa. Et siis voi hävittää sivujasi milloinkaan.

On monia syitä tehdä säännöllisesti varmuuskopioita verkkosivustostasi. Sivustosi voi joutua tietojen katoamisen tai hyökkäyksen uhriksi. Samoin väärin määritetyt asetukset voivat aiheuttaa ongelmia verkkosivustollesi, mutta yksinkertainen varmuuskopiointi palauttaisi sen aiempaan tilaan, jolloin sivusi olivat toimivat. Muista aina ottaa varmuuskopio sivustasi ennen suurta päivitystä!


Webnode domaini

Jokaisen käyttäjän verkkosivusto on oletusarvoisesti ylläpidetty Webnode.com-verkkotunnukseen liitettynä aliverkkotunnuksena. Oma henkilökohtainen domain näyttää kuitenkin ammattimaisemmalta, mutta tästä täytyy maksaa jonkin verran.

Voit ostaa uuden verkkotunnuksen Webnodesta ja linkittää sen mihin tahansa luomaasi verkkosivustoon. Jos sinulla on olemassa oleva verkkotunnus, voit myös siirtää sen.

Yksi hieno asia, jonka huomasimme Webnode-sovelluksessa, on se, että joissakin premium-suunnitelmissa on ilmainen verkkotunnus.

Lisäksi saat taatun yksityisyyden suojan kaikille Webnodeen rekisteröimillesi verkkotunnuksille. Pohjimmiltaan se estää yhteystietojesi julkistamista WHOIS-tietokannasta, mikä estää roskapostittajia ja markkinoijia häiritsemästä sinua.


SEO Webnodessa

webnode seo
Voit muokata Webnodessa sivusi SEO-asetuksia helposti

Hakukoneoptimointi tarkoittaa optimointia, jota teet parantaaksesi sivustosi näkyvyyttä eri hakukoneissa. Se on tärkeää toimintaa jokaiselle nettisivujen omistajalle, koska hakukoneet ovat ensisijainen tapa löytää verkkosivustoja. Jos verkkosivustosi ei sijoitu korkealle eri hakusanoilla, vierailijoiden tai asiakkaiden saaminen on vaikeaa.

Webnoden avulla käyttäjät voivat optimoida sijoituksiaan hakukoneissa monin tavoin. Ensimmäinen on kiinnittää huomiota minkä tahansa verkkosivun otsikkoon.

Voit valita sellaisen, jonka hakukoneiden indeksointirobotit havaitsevat ja joita käytetään indeksoidessaan tiettyä verkkosivua. Myös hyvä otsikko eli ns “clickbait” voi houkutella kävijöitä sivuillesi yhä enemmän.

Webnode antaa sinun valita myös kuvauksen, miten sivusi näkyy erilaisissa hakukoneissa. Tämä ei kuitenkaan aina toteudu, koksa loppu peleissä hakukoneet päättävät sen itse. Jos teet hakukoneoptimoinnin oikein ja hyvin voit saada sivuillesi kävijöitä ja asiakkaita käyttämättä rahaa ollenkaan mainostamiseen.


Webnode kotisivukone

Sivun rakentaminen tapahtuu vedä ja pudota tyylillä

Vedä ja pudota -rakennustyökalun avulla käyttäjät voivat luoda kauniita verkkosivustoja helposti ja nopeasti. Tämän avulla sivujen luominen ei vaadi koodaustaitoja.

Rekisteröitymisen jälkeen verkkosivuston rakentaja on helppo käyttää. Ensimmäiseksi kannattaa valita jokin valmispohja nettisivuille, joita Webnode tarjoaa. On olemassa kymmeniä valmiita Webnode-malleja eri sivustoluokkiin, kuten musiikki, häät, ravintolat, verkkokaupat jne.

Kun olet valinnut mallin, voit aloittaa sen muokkaamisen suoraan selaimessasi sinun mieleiseksi. Näet kaikki muutokset heti, kun teet ne. Kun olet tyytyväinen verkkosivustoon, paina julkaisupainiketta.

Kun muokkaat työpöydällä, kaikki muutokset mukautuvat automaattisesti kaikkiin näyttökokoihin, myös matkapuhelimiin. Sinun ei siis tarvitse rakentaa sivujasi erikseen kaikille laitteille. Webnode hoitaa tämän automaattisesti.


Webnoden käyttäminen

Navigointi alustalla on melko yksinkertaista. Aloitat luomalla tilin sähköpostilla tai yhdistämällä suoraan Google- tai Facebook-tiliisi.

Seuraava vaihe on valita luotavan verkkosivuston tyyppi. Näitä tyyppejä on esimerkiksi blogi tai verkkokauppa.

Valitsemastasi kategoriasta riippuen Webnode näyttää sinulle erilaisia valmiita malleja, joista voit valita yhden sivujesi pohjaksi. Myöhemmin se ohjaa sinut verkkosivustojen rakennustyökaluun, jota on helppo käyttää. Voit vaihtaa tekstiä ja kuvia helposti. Voit myös kutsua muita yhteiskäyttäjiä sähköpostitse auttamaan sinua muokkaamaan ja kehittämään verkkosivustoasi.

Yhteistyöominaisuus toimi erinomaisesti tämän Webnode-arvioinnin testien aikana. Tästä pidimme erityisesti, koska moni pystyi rakentamaan sivuja yhtäaikaa. Tämä nopeutti prosessia huomattavasti.

Webnoden tuki ja hinta

Voit ottaa yhteyttä tukitiimiin sähköpostitse. Heidän sivuilta löytyy siihen tarkoitettu lomake.

Webnodessa ei ole live-chattia tai puhelintukea tämä on usein mainittu haittana Webnoten käyttäjien arvioissa. Olemme yleisesti ottaen samaa mieltä. Sähköpostivaihtoehto on ok, mutta mikään ei voita livechattia ja puhelinlinjoja hätätilanteessa, kun tarvitset apua heti.

Webnode tarjoaa sivuillaan myös erilaisia apuartikkeleita, joista löytää ohjeita yleisiin ongelmiin.  Se on kaukana laajimmasta kohtaamistamme tukipalveluista, mutta kattaa useimmat tavallisimmat ongelmat ja prosessit.

Hinta

Voit käyttää ilmaista versiota hyvien nettisivujen luomiseen, mutta sillä on paljon rajoituksia. Et voi esimerkiksi käyttää mukautettua verkkotunnuksen nimeä, mikä vaikuttaa erittäin paljon hakukoneissa saamaan näkyvyyteen. Google saattaa ajatella tällaiset sivut SPAM-sivuiksi.

Joten sinun on parasta kääntyä johonkin neljästä premium-paketista Limited, Mini, Standard ja Profi. Ne antavat sinulle oman domainin ja enemmän ominaisuuksia ja mukauttamis mahdollisuuksia.

Meidän kokemuksiemme mukaan standard on riittävä suurimmalle osalle.

Webnode vs Weebly

Weebly on toinen suosittu visuaalinen verkkosivustojen rakentaja, joka toimii yli 50 miljoonalla verkkosivustolla. Sen omistaa digitaalisten maksujen yritys Block Inc. Alusta palvelee ensisijaisesti verkkokauppoja.

Weebly on siis yleisesti ottaen parempi vaihtoehto verkkokaupoille, kuin Webnode. Se sisältää kehittyneempiä ominaisuuksia, joita verkkokauppojen omistajat tarvitsevat.

Jokaisella Weebly-asiakkaalla on pääsy arvokkaaseen sähköpostimarkkinointityökaluun, kun taas Webnodessa niitä ei ole. Weebly tarjoaa valmiita sähköpostimalleja (hylätty ostoskori, tervetulosähköposti jne.), jotta verkkokauppojen omistajat voivat olla yhteydessä asiakkaisiinsa ja parantaa heidän kokemustaan.

Se integroituu myös suoraan toimituspalveluntarjoajien, kuten FedExin, UPS:n, USPS:n jne., kanssa. Webnodella on samanlainen ominaisuus, mutta voit mukauttaa toimitusvaihtoehtojasi huomattavasti edellisessä. Esimerkiksi Weebly-käyttäjät voivat näyttää asiakkailleen reaaliaikaiset toimitushinnat, kun taas Webnoden käyttäjien on määritettävä ne manuaalisesti.

Weeblyssä on työkalu kuponkien ja lahjakorttien luomiseen, Webnodella taas ei.

Weebly-käyttäjät voivat lisätä toimintoja verkkosivustoonsa ulkopuolisten kehittäjien tekemillä laajennuksilla eli plugineilla. Webnode-widgetit tarjoavat samanlaisen ominaisuuden, mutta Weeblyn sovellusten vaihtelu on paljon suurempi.

Webnode voittaa Weeblyn vertaillessa valmispohjien valikoimaa nettisivuille. Webnode sisältää näitä enemmän ja ne ovat kehittyneempiä. Weebly tarjoaa vain noin 50 pohjaa, kun Webnodella on niitä 100.

Webnode vs Wix

Wix on yksi maailman suosituimmista verkkosivustojen rakentajista, jolla on yli 200 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Se tarjoaa enemmän edistyneitä ominaisuuksia kuin Webnode.

Wix Editorissa on yli 500 ammattimaista valmispohjaa, joista käyttäjät voivat valita. Webnode tarjoaa taas noin. 100 valmispohjaa nettisivuille. Wixin mallit näyttävät myös keskimäärin houkuttelevammilta.

Wix antaa myös käyttäjien muokata nettisivuja enemmän. Voit esimerkiksi lisätä animaatioita, videotaustaa ja vieritystehosteita. Mikään näistä ei ole saatavilla Webnodessa.

Samoin Wixin verkkokaupan ominaisuudet ovat kehittyneempiä kuin vastaavat. Alusta tukee laajempaa valikoimaa maksutapoja.

Näkyvä ominaisuus – Wix ADI (Artificial Design Intelligence). Se on tekoälyjärjestelmä, joka ottaa vastaan ​​tiettyjä syötteitä ja antaa sinulle valmiin verkkosivuston. Se on hyödyllinen ihmisille, jotka eivät halua käyttää paljon aikaa ja vaivaa verkkosivujensa rakentamiseen. Webnode ei tarjoa vertailukelpoista ominaisuutta käyttäjilleen.

Webnode on kuitenkin yleisesti ottaen helpompi käyttöisempi ja yksinkertaisempi kuin Wix.

Webnode arvostelu ja kokemuksia yhteenveto

Webnoden paras ominaisuus, josta se on saanut paljon hyviä kokemuksia on sen suomenkielisyys.

Toinen kehuttu ominaisuus on myös sen helppokäyttöisyys. Aloitteleva nettisivujen rakentaja saa luotua sillä tyylikkäät ja ammattilaiselta näyttävät nettisivut.

Sinun ei siis tarvitse osata koodata eikä sinulla tarvitse olla kokemusta nettisivujen luomisesta. Webnode on myös edullinen.

Plussat

 • Suomenkielinen
 • Hakukoneoptimointi
 • Hyviä Webnode kokemuksia
 • Edullinen
 • Nopea
 • Helpot varmuuskopiot

Miinukset

 • Muokkausmahdollisuuksia suhteellisen vähän
 • Verkkokauppa
 • Ilmaisessa versiossa ei saa omaa domainta
 • Tuki ei niin hyvä

Jos haluat kuitenkin paljon muokkaus mahdollisuuksia ja haluat päättää kaikista pienistäkin yksityiskohdista, Webnode ei ole siihen ehkä paras mahdollinen.

Jos haluat valita oman webhotellin ja päättää kaikesta suosittelemme käyttämään WordPressiä. Verkkokaupoille suosittelemme Shopify.

Webnode kokemuksia on kuitenkin paljon. Kaikki ei välttämättä halua päättää pienistä asioista. Joillekkin riittää suurempi kuva ja pelkät yksinkertaiset nettisivut. Tähän meidän mielestä Webnode soveltuu parhaiten.

Webnodella yritys tai yksityinen henkilö saa käyttöönsä heti paljon erilaisia verkkosivupohjia, joista valita. Lisäksi päivityksistä tai varmuuskopioinnista ei tarvitse huolehtia.

Jos siis haluat yksikertaisuutta ja helppoutta valitse Webnode.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *