|

Shopify Dropshipping – Opas

shopify-dropshipping

Dropshipping-liiketoiminta on yksinkertaista, mutta ei suinkaan helppoa tai oikotie onneen.

Kun verkkokauppasi myy tuotetta, tilaus lähetetään kolmannelle osapuolelle (toimittajallesi), joka lähettää sen sitten suoraan ostajalle. Sinun ei tarvitse koskea tuotteeseen eikä edes nähdä sitä, maksat vain siitä, mitä myyt. Tällä tavalla sinun ei tarvitse investoida varastotilaan eikä ostaa tuotteita valmiiksi varastoon. Tuote luodaan vain jos joku ostaa sen.

Shopifyn kaltaisten ratkaisujen ansiosta dropshipping-sivuston käynnistäminen, tuotteiden hankkiminen ja niiden myyminen maailmalle ei kestä kauan. Nopeat sivujen rakentajat voivat perustaa Shopify dropshipping sivun jopa yhden päivän aikana.

Tässä Shopify dropshipping oppaassa opit kaiken markkinaraon löytämisestä, tuotteiden hankinnasta markkinoillesi ja Shopifyn dropshipping-sivuston perustamisen. Keskitymme siis nimenomaan dropshippaamiseen Shopifyn avulla tässä artikkelissa. Tarkemman oppaan itse dropshippingiin löydät tästä.

Onko Shopify dropshipping järkevää?

On useita verkkokauppa-alustoja, jotka voivat tehostaa dropshipping-liiketoimintaasi, Shopify on edelleen yksi suosituimmista alustoista kuitenkin. Tämä johtuu siitä, että Shopify on yleisesti ottaen helpoin oppia ja helppo rakentaa.

Shopify on dropshipper-ystävällinen virallisesti. Yksi Shopifyn parhaista asioista on se, että alusta on ystävällinen erityisesti dropshipping-toimitukseen. Yksi esimerkki on sen virheetön integrointi moneen dropshipping sovellukseen.

Täynnä upeita ominaisuuksia oleva Shopify helpottaa kaupan pyörittämistä paljon. Shopify tarjoaa kaikki ominaisuudet, joita tarvitset verkkokauppayrityksen (ei vain verkkosivuston) rakentamiseen. Lisäksi sen täyden valikoiman alkuperäisten toimintojen lisäksi voit asentaa suuren valikoiman kolmannen osapuolen sovelluksia niiden markkinoilta laajentaaksesi kauppaasi.

Shopify kaikista helppokäyttöisin verkkokauppa-alusta dropshippaamiseen meidän kokemuksien perusteella. Shopify on yksi käyttäjäystävällisimmistä ratkaisuista verkkokaupoille. Se voi olla täynnä ominaisuuksia ja toimintoja, mutta se ei ole ylivoimainen. Yritys tekee erinomaista työtä ohjaamalla kauppiaita ohjelmistonsa käyttöön oppailla, blogeilla ja ohjekeskuksella.

Kaikein tämän perusteella suosittelemme sitä dropshippamiseen. Shopify poistaa monia verkkokauppayrityksen rakentamiseen vaadittavia vaiheita, kuten webhotellin käyttämisen verkkosivustollesi, henkilökohtaisen yhteydenpidon dropshipping-toimittajien kanssa, varastolähteen hallinnan ja verkkokaupan rakentamisen pelkästään koodaamisella ja paljon muuta.

Tämä tarkoittaa, että Shopifyn käyttäminen dropshipping-toimituksiin on fiksu idea. Kun säästät itsellesi aikaa ja vaivaa, se on kenenkään kivutonta.

shopify-dropshipping

Aloita Shopify dropshipping näin

Kun otetaan huomioon kaikki Shopifyn käytön edut dropshipping-liiketoiminnassa kannattaa se valita tähän tarkoitukseen. Tämä ei kuitenkaan ole tärkein asia dropshippingissä. On paljon muitakin asioita, jotka ratkaisevat kaupan menestymisen. Noudata näitä ohjeita ja tulet varmasti menestymään Shopify dropshipping avulla.

1. Kannattava aihealue

Ensimmäinen askel dropshipping-liiketoiminnan rakentamisessa on selvittää, mitä myyt ja ketkä ovat kohdeasiakkaasi. Toisin sanoen, sinun on löydettävä kannattava aihealue

Käytännön neuvo on valita vahva markkinarako, josta olet aidosti kiinnostunut ja jolla on suuri kysyntä, mutta jolla on myös mahdollisuuksia tehdä voittoa

Sinun on tutkittava tuotteen kysyntää, suosiota ja kannattavuutta. Keskittämällä samalla ponnistelusi alueille, joista olet aidosti kiinnostunut (ei välttämätöntä kuitenkaan).

Jos esimerkiksi treenaat, voit tutkia treenivarusteita ja niiden kysyntää nähdäksesi, mitä tuotteita myydään ja tarvitaan.


Mistä tietään että tuote on menestyvä?

Tuotteen suosio on hyvä merkki, mutta haluat silti tehdä voittoa.

Ennen kuin aloitat dropshipping-yrityksesi, laske numerot tuotteen kannattavuuden mittaamiseksi. Jos lasket mukaan liiketoiminnan kustannukset, toimituskulut, markkinoinnin ja toimittajien osuudet. Kannattavan dropshipping-liiketoiminnan aloittaminen vaatii laajat ja terveet marginaalit (kuten 70 %, ellei korkeammat).

Tämä tarkoittaa, että haluat etsiä edullisia, erittäin kysyttyjä tuotteita, joita voit myydä korkeaan hintaan.

Voit esimerkiksi tutkia treenivarusteiden tukkuhintoja tekemällä hakuja toimittajasivustoilta, kuten Oberlo ja AliExpress. Näiden verkkosivustojen perusteella saat kuvan siitä millä hinnoilla näitä tuotteita myydään.


Mieti kohdeyleisösi kunnolla

Kun olet selvillä tuotteesi kysynnästä ja kannattavuudesta, sinun on mietittävä, kuka näitä tuotteita ostaa ja kenelle ne voivat olla hyödyllisiä.

Tätä varten sinun on tehtävä asiakastutkimusta ja kysyttävä itseltäsi:

 • Missä ihanteelliset asiakkaasi asuvat (Suomessa vai ulkomailla)?
 • Mitä he tekevät? Ketä he seuraavat?
 • Mitä he sanovat sosiaalisessa mediassa? Mitä avainsanoja he käyttävät usein?
 • Mitkä ovat heidän ajattelumallinsa? Mikä saa heidät ostamaan?
 • Miten voit saada huomiota asiakkailta?
 • Ketkä ovat kilpailijoitasi ja mitä he tekevät myydäkseen tuotteitaan?

Tällaista tutkintaa voit esimerkiksi tehdä TikTokissa, jossa Shopify dropshipping on erittäin suosittua.


2. Dropshipping toimittaja

Dropshipping toimittaja integroi Shopify kauppasi toimittajasi alustaan, jotta voit tehdä tilauksia ja toteuttaa myyntisi automaattisesti. Dropshipping-työkalujesi kautta löydät myynnin arvoisia toimittajia ja tuotteita.

Kun sinulla on tuleva markkinarako ja selkeä käsitys myytävistä tuotteista, sinun on valittava oikeat dropshipping-työkalut, jotta pääset eteenpäin. Haluat löytää dropshipping toimittajan joka:

 • Kapealla avainsanallasi on suuri valikoima tuotteita (esimerkiksi avainsana “t-paita” kattaa lähes loputtoman määrän tuotteita).
 • Integroituu saumattomasti Shopifyn kanssa.
 • Hanki luettelo toimittajista, jotka sijaitsevat lähellä kohdemarkkinoitasi lyhyemmällä toimitusajalla.
 • Se sopii myynti- ja markkinointikanaviin, joita aiot käyttää.
 • Täyttää tilaukset automaattisesti tai ainakin tekee siitä helppoa.
 • Mahdollistaa lyhyemmän toimitusajan tarjoamisen.
 • Tukee alennuksia kausitapahtumiin, laukaisimiin ja muihin olosuhteisiin.
 • Sillä on selkeät periaatteet hyvityksiä ja palautuksia varten.
 • Saat tuotenäytteitä ja reiluja tarjouksia.
 • Useimmat toimittajat ovat erikoistuneet tiettyyn markkinarakoon, alustaan tai jopa sijaintiin. Joten tähän ei ole kaikille sopivaa ratkaisua. Sinun on arvioitava ne yllä olevien kriteerien perusteella.

Meidän mielestä parhaita toimittajia on Printify, Printful ja dropshippingXL. Näihin kannattaa tutustua.

3. Valitse laadukkaat tuotteet

Kun olet valinnut dropshipping tuotteiden toimittajan, sinun on löydettävä itse tuotteet, joilla on kysyntää ja jotka ovat hyödyllisiä kohdeyleisöllesi.

Tätä varten tuotteen on täytettävä joitain vaatimuksia:

 • Yleisösi tarvitsee sitä aktiivisesti (sitä haetaan ja kommentoidaan sosiaalisessa mediassa).
 • Se on valmistettu korkealaatuisesta materiaalista, joten se on kestävä ja houkutteleva.
 • Toimittajalla ja tuotteilla tulee olla hyvä maine. Useimpien dropshipping-työkalujen avulla voit arvioida toimittajasi, jotta muut toimittajat voivat tietää, ketkä ovat vastuullisimpia ja luotettavimpia kumppaneita.
 • Se erottuu kilpailijoista ainutlaatuisilla ominaisuuksilla tai erityisillä eduilla.
 • Kilpailu on joko vähäistä, epäpätevää tai siinä on aukko.

On olemassa online-tutkimustyökaluja ja -kanavia, joiden avulla voit tutkia tuotteiden kysyntää.


Avainsanojen tutkimus

Aloita tekemällä luettelo tulevan aihealueesi tuoteavainsanoista, kuten “treenivarusteet” ja “treenivaatteet”.

Voit käyttää hakukoneoptimointityökalua, kuten Ahrefs, nähdäksesi avainsanojen kuukausittaisen hakumääränsä ja löytääksesi samanlaisia vaihtoehtoja.

google-haku

Työkalujen avulla voit tutkia aihettasi laajemmin ja saada uusia ideoita sekä tuotteita, mitä myydä Shopify dropshipping kaupassasi. Tämä on tärkeä osa menestymisessä.


Trendien löytäminen

Avainsanatietojen hankkiminen on hyödyllistä, mutta sinun on myös yhdistettävä ne trenditietoihin määrittääksesi, onko tuote saamassa suosiota. Jotkin tuotteet, kuten luistimet ovat trendaavia talvella.

Google Trendsin avulla voit syöttää avainsanoja selvittääksesi niiden suosion hakutuloksissa useiden viime vuosien aikana.


Sosiaalinen media

Myös sosiaalisen median avulla voit löytää menestyviä tuotteita. Esimerkiksi TikTokista voit etsiä tuotteita #Tiktokmademebuyit avulla. Tällä tavalla löydät erityisesti trendaavia tuotteita.

Voit etsiä tuotteita myös muistakin alustoista kuten Instagram tai Pinterest.


4. Shopify kauppa

Kun sinulla on vankka perusta dropshipping-liiketoiminnallesi, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin avata verkkokauppasi Shopifyn avulla.

Shopify tekee verkkosivuston luomisesta ja tuotteiden myymisestä helppoa verkossa. Joten se on luonnollisesti yksi ellei paras alusta dropshipping-liiketoiminnan käynnistämiseen mahdollisimman nopeasti.

Shopifyssa on vieläkin merkittävämpää, että asennusprosessi on paljon yksinkertaisempi kuin muilla alustoilla ja se tekee sen uhraamatta ominaisuuksia tai olennaisia toimintoja, kuten muokattavuus.

shopify

Miten rakentaa Shopify Dropshipping verkkokauppa

Seuraavaksi esittelemme tavan rakentaa Shopify dropshipping kauppa nimenomaan dropshippingiin.

 1. Luo käyttäjä Shopify
 2. Lisää tuotteita
 3. Muokkaa kauppaasi ja teemaa
 4. Lisää tärkeimmät sivut
  • Tietoa meistä
  • Ota yhteyttä
  • Toimitus ja palautukset
  • FAQ
 5. Lisää maksutavat
 6. Lisää Policies ja Rules sivut (tärkeät)
 7. Valitse Shopify:n maksullinen versio ja julkaise kauppasi

3 tärkeää vinkkiä Shopify dropshippingin avulla menestymiseen

Pystyt perustamaan dropshipping kaupan Shopifyn avulla yhden päivän aikana. Kuitenkin tasaisen myynnin saavuttamiseksi täytyy tehdä paljon töitä ja se vie aikaa.

Huolimatta siitä, että dropshipping on suhteellisen helppoa aloittaa, koska sinun ei tarvitse hallita fyysistä varastoa tai edes nähdä myymiäsi tuotteita, ei se kuitenkaan ole nopea tie rikastumiseen.

Tässä meidän mielestä parhaat vinkit myynnin kasvattamiseen dropshipping kaupassa:

1. Käytä kolmannen osapuolen ohjelmia

Kolmannen osapuolen työkalujen ja ohjelmien avulla verkkokauppojen omistajat voivat nopeuttaa ja automatisoida liiketoimintansa työvaiheita, lisätä olennaisia ominaisuuksia ja tarjota enemmän arvoa asiakaskunnallensa. Lisäksi voit löytää ne helposti Shopifyn sovelluskaupasta

Syy, miksi 80 % Shopify-kauppiaista on asentanut kolmannen osapuolen sovelluksia, on yksinkertainen: tarvitset tärkeitä työkaluja, jos haluat kasvattaa kauppaasi nopeasti. Niitä on esimerkiksi:

 • Sähköpostimarkkinointityökalut automaattisten viestien ja automaattivastaajien luomiseen, markkinointikampanjoiden lähettämiseen ja yleisösi segmentointiin.
 • CRM hallitsee suhdettasi asiakkaisiin ja auttaa myymään heille uudestaan sekä luomaan parempia suhteita heihin.
 • Sosiaaliset myyntisovellukset tuovat tuotteesi Facebookiin ja Instagramiin myytäväksi näille alustoilla.

Jos aiot tosissasi perustaa kilpailukykyisen dropshipping verkkokaupan, varmista, että hyödynnät kaikkia käytettävissäsi olevia lisätyökaluja

2. Panosta markkinointiin

Yksi dropshippingin eduista on mahdollisuus keskittyä yrityksesi markkinointiin eikä niinkään tuotteiden varastointiin ja lähettämiseen.

Joten verkkokaupan avaamisen jälkeen on tärkeää keskittyä ainakin muutamaan näistä markkinointitavoista:

 • Facebook-mainonta. On hyvä mahdollisuus, että asiakaskuntasi on Facebookissa tai Instagramissa. On paljon ihmisiä, jotka voivat altistua brändillesi Facebook Ads -tilin avulla. Siksi kannattaa opetella luomaan Facebook-mainoksia.
 • Google AdWords. Useimpien kuluttajien hakukoneena on Google. Mainontaratkaisujen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka etsivät aktiivisesti tuotteitasi. Voit sijoittaa mainoksia avainsanoihin, joilla on suuri kuukausittainen hakumäärä, ja luoda mainoksia, jotka vastaavat hakijan tarkoitusta.
 • Hakukoneoptimointi eli SEO. Sivuston optimointi hakukoneita varten on tapa saada (melkein) ilmaista liikennettä. Huomaa, että SEO vie useita kuukausia työtä, jotta sivustosi sijoittuu tehokkaasti arvokkaiden avainsanojen perusteella, joten on viisasta oppia SEO verkkokauppoja varten.
 • Vaikuttajamarkkinointi. Vaikuttajat voivat olla iso juttu verkkokauppiaille, sillä työskentely sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat keränneet paljon seuraajia, voi tuoda tuotteesi ja tuotemerkkisi uusien yleisöjen eteen
 • Sähköpostimarkkinointi. Mahdollisten asiakkaiden sähköpostien kerääminen on elintärkeää terveen asiakaskunnan kasvattamiseksi. Sähköpostiluettelon avulla voit lähettää uutiskirjeitä, tarjouksia ja luoda suhteita asiakkaisiin.
 • Sisältömarkkinointi. Sisältömarkkinointi auttaa erottumaan brändistäsi, asettamaan yrityksesi auktoriteetiksi alallasi ja parantamaan sijoituksiasi hakukoneissa. Tämä vie vain monesti paljon aikaa. Voit aloittaa luomalla arvokkaita resursseja, jotka kouluttavat, tiedottavat ja viihdyttävät kohdemarkkinoitasi.

Myyntisi on verrannollinen markkinointiin sijoittamaasi aikaan ja rahaan. Muut tehtävät ovat helposti hajamielisiä, mutta yrityksesi ei pääse pitkälle, jos et aseta joka päivä aikaa markkinointiin.

3. Lisää asiakaspalvelua verkkokauppaasi

Vaikka dropshipping-liiketoimintamalli mahdollistaa varastonhallinnan ja toimitusten ulkoistamisen, sinun on silti käsiteltävä ja annettava asiakaspalvelua ostajille.

Valmistaudu vastaamaan tuotekysymyksiin ja varmista, että olet valmis käsittelemään tilausongelmia (esim. vaurioituneet tuotteet, viivästyneet toimitukset, tyytymättömät ostajat jne.).

Sinulla pitäisi olla ainakin:

 • Sähköpostiosoite, jota ostajat voivat käyttää tiedusteluihinsa.
 • UKK-osio. Eli usein kysytyt kysymykset (FAQ)
 • Live chat tai puhelintuki. (Ei pakollinen)
 • Näkyvyys sosiaalisessa mediassa, jossa voit seurata kommenteja ja vastata suoriin viesteihin nopeasti.
 • Se, että et ole asiakkaiden käytettävissä, lisää tarpeettomia esteitä ja katkaisee myyntisi. Joten sinun on parempi tehdä mahdollisille asiakkaillesi helpompi tapa kommunikoida kanssasi.

Shopify tekee dropshippingista helppoa

Dropshipping-verkkokaupan aloittaminen Shopifyn avulla on yllättävän helppoa ja vaatii vähän/lähes ollenkaan alkusijoitusta. Tiivistetysti aloittaminen tapahtuu näin:

Etsi tuote, jolla on kysyntää, luo sivusto Shopifyn helppokäyttöisellä alustalla ja kokeile erilaisia markkinointimenetelmiä, kunnes osut oikeaan ja saat myyntiä.

Kun kaikki nämä vaiheet toteutetaan oikein voivat ne tuoda sinulle paljon tuloja pitkän ajan. Harvat dropshipping verkkokaupat ovat kuitenkaan pitkäikäisiä, joten älä lannistu jos kauppasi tulos alkaa hyytymään.

Shopify dropshipping avulla on nopein tapa päästä alkuun verkkokaupan maailmassa. Tulet oppimaan paljon nettibisneksen harjoittamisesta.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *