Blogilla tienaaminen – 20+ parasta tapaa ansaita bloggaamalla

blogilla-tienaaminen

Bloggaamisessa yhdistyy mielenkiintoisen sisällön luominen monipuolisiin ansaintamahdollisuuksiin.

Tässä artikkelissa käymme läpi yli kaksikymmentä erilaista tapaa, joilla voit ansaita rahaa blogilla.

Blogit ovat yksi suosituimmista kanavista jakaa tietoa, mielipiteitä ja kokemuksia. Bloggaajat voivat käyttää tätä potentiaalia hyödyksi ansaitakseen rahaa monin eri tavoin.

Olipa intohimonasi ruoanlaitto, matkustaminen, kauneus tai teknologia, voit hyödyntää tietotaitoasi blogin kautta ansaintamielessä.

Voi ansaita esimerkiksi mainostuloilla, sponsoroinnilla, affiliate-markkinoinnilla ja digitaalisten tuotteiden myynnillä. Jokainen ansaintatapa vaatii omanlaisensa lähestymistavan ja työmäärän, mutta yhdistelemällä eri tapoja voi luoda monipuolisen ja kestävän passiivisen tulovirran.

Sinun on oltava myös valmis kehittymään ja oppimaan koko ajan uutta, mutta tämä tekee blogilla ansaitsemisen entistä mielenkiintoisemmaksi!

Toivomme, että tämä artikkeli tarjoaa sinulle arvokasta tietoa siiten miten blogilla voi tienata.

Kuinka paljon blogilla voi tienata?

“Kuinka paljon blogilla voi tienata?” on kysymys, joka usein herää useimmiten uusien bloggaajien mielessä. Onko mahdollista saada bloggaamisesta samanlainen palkka verrattuna perinteisiin päivätöihin? 

Tienaamismahdollisuudet vaihtelevat suuresti eri bloggaajien välillä. Bloggaajan palkka voi vaihdella huomattavasti riippuen omistautumisesta, aihealueesta ja ansaintamalleista. On tärkeää ymmärtää, että menestykseen vaaditaan työtä, kärsivällisyyttä ja jatkuvaa kehittymistä.

Jotkut bloggaajat pystyvät ansaitsemaan blogillaan elannon, kun taas toiset näkevät sen vain ylimääräisenä tulonlähteenä. Tulojen määrä riippuu monista tekijöistä, kuten liikenteen määrästä, kohdeyleisön sitoutumisesta, ansaintamallista ja brändiyhteistyökumppaneista.

On tärkeää huomata, että blogilla tienaaminen vaatii aikaa ja vaivaa ennen kuin siitä tulee merkittävä tulonlähde. Menestys vaatii usein pitkäjänteistä työtä, jatkuvaa sisällön tuottamista ja markkinointitoimenpiteitä. On kuitenkin olemassa monia esimerkkejä bloggaajista, jotka ovat onnistuneet saavuttamaan huomattavia tuloja bloginsa kautta.

Jotkut bloggaajat ansaitsevat pääosin mainostuloilla. Esimerkiksi suositulla lifestyle-bloggaajalla, jolla on suuri ja sitoutunut yleisö, voi olla mahdollisuus ansaita useita tuhansia euroja kuukaudessa mainosten avulla.

Toinen suosittu tapa ansaita tuloja on affiliate-markkinointi. Esimerkiksi matkailubloggaaja voi suositella hotelleja, lentoja tai matkavarusteita ja saada komissiota jokaisesta linkkinsä kautta tehdystä ostosta. Affiliate-markkinoinnissakin tulot vaihtelevat suuresti riippuen aihealueesta, kohdeyleisöstä ja suositeltujen tuotteiden hinnasta, muutamista euroista jopa kymmeniin tuhansiin kuukaudessa.

Digitaalisten tuotteiden myyminen on myös suosittu tapa tienata rahaa blogilla. Esimerkiksi ruokabloggaaja voi luoda ja myydä reseptikirjoja tai ruoanlaittokursseja.

Digitaalisten tuotteiden myynti voi tuottaa bloggaajalle huomattavia tuloja, ja hinnoittelun ollessa oikea, se voi tarjota jatkuvia tulovirtoja ilman suuria lisäponnisteluja.

Miten tienata blogin avulla?

Seuraavaksi käymme läpi tarkemmin eri tapoja blogilla tienaamiseen.

Mainostulot

Mainostulot ovat yksi yleisimmistä tavoista ansaita rahaa blogilla. Mainosten näyttäminen blogissa tarjoaa mahdollisuuden saada säännöllisiä tuloja, esim. kun lukijat klikkaavat mainoksia.

Mainosverkostot

Yksi tapa saada mainostuloja on liittyä mainosverkostoihin, kuten Google AdSenseen tai Media.netiin. Nämä verkostot yhdistävät mainostajat ja bloggaajat. Voit näyttää mainosverkon kautta tulevia mainoksia blogissa ja saat tuloja mainosten kautta joko jokaisesta näyttökerrasta tai perustuen mainosten klikkausten määriin.

  • PPC-mainokset: PPC (Pay-Per-Click) -mainokset ovat yleinen mainostyyppi, jossa ansaitset rahaa jokaisesta mainokseen klikkaavasta lukijasta. Mainosverkostot määrittelevät klikkaukselle maksettavan summan, joka vaihtelee mainoksen aiheen, kohdeyleisön ja mainosverkoston mukaan.
  • CPM-mainokset: CPM (Cost-Per-Mille) -mainokset tarkoittavat, että ansaitset tuloja mainosten näyttömäärän perusteella. Saat tietyn summan jokaista tuhatta mainoksen näyttökertaa kohti. CPM-mainoksissa ansainta perustuu mainosten näkyvyyteen eikä lukijoiden tekemiin toimenpiteisiin.

Banneri ja tekstilinkit

Voit näyttää mainoksia blogissa bannereiden ja/tai tekstilinkkien muodossa. Bannereiden avulla voit näyttää kuva ja videomainoksia, kun taas tekstilinkit ovat tekstipohjaisia mainoksia, jotka sulautuvat luontevasti blogin sisältöön.

Voit myydä banneritilaa tai tekstilinkkimainoksia blogiisi mainosverkostojen kautta tai tehdä sopimuksia suoraan mainostajien kanssa.

Mainostulojen suuruus riippuu suuresti blogisi liikenteen määrästä. Mitä enemmän lukijoita sinulla on, sitä enemmän mahdollisuuksia mainosten klikkauksiin ja ansaintaan. Siksi on tärkeää panostaa markkinointiin, sisällön laatuun ja lukijoiden sitouttamiseen kasvattaaksesi blogisi kävijämääriä.

Myös mainosten sijoittelulla on merkittävä vaikutus ansaintaan. Kokeile eri sijoitteluvaihtoehtoja ja analysoi, mitkä paikat tuottavat parhaiten tulosta. Mainokset voi sijoittaa esimerkiksi blogin sivupalkkiin, sisältöalueelle tai artikkeleiden väliin.

Mainostulot voivat tarjota jatkuvia tuloja bloggaajille, mutta menestyminen vaatii sisällön laadun ylläpitämistä, säännöllistä liikenteen kasvattamista ja mainosten strategista hallintaa. On myös tärkeää seurata mainostulojen suoritusta ja tehdä tarvittaessa muutoksia mainosten sijoitteluun tai mainosverkostojen valintaan.

Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi, eli kumppanimarkkinointi, on suosittu ansaintamalli bloggaajien keskuudessa. Se tarjoaa mahdollisuuden ansaita rahaa suosittelemalla ja markkinoimalla muiden yritysten tuotteita tai palveluita.

Affiliate-markkinointi perustuu provisioon, joka maksetaan aina, kun lukijasi tekevät ostoksen suosittelemiesi linkkien kautta. Seuraavaksi tutustumme siihen, miten voit hyödyntää affiliate-markkinointia blogilla tienaamisessa.

Jos sinua kiinnostaa tienaamismahdollisuudet affiliate-markkinoinnin avulla voit hankkia e-kirjamme siitä!


Affiliate-verkostojen liittyminen

Voit liittyä erilaisiin affiliate-verkostoihin, kuten Adraction, Adservice tai Tradedoubler. Näiden verkostojen kautta saat pääsyn todella laajaan valikoimaan erilaisia tuotteita, joita voit markkinoida blogin kautta.


Tuotteiden suositteleminen

Voit kirjoittaa blogipostauksia tuotteista, jotka liittyvät blogisi aiheeseen. Voit linkittää suositellut tuotteet affiliate-linkkien avulla, jolloin saat provision jokaisesta linkkisi kautta syntyneestä kaupasta.


Tuotearvostelut ja vertailut

Kirjoita yksityiskohtaisia tuotearvosteluja ja vertailuja eri tuotteista. Käytä omia kokemuksiasi ja tarjoa rehellinen arvio tuotteista. Linkitä tuotteet affiliate-linkkejä käyttämällä, jolloin saat palkkion jokaisesta syntyneestä kaupasta.


Affiliate-bannerit

Voit sijoittaa affiliate-bannereita sivuillesi tai esim. blogin sivupalkkiin. Bannerit mainostavat tiettyä tuotetta tai yritystä ja sisältävät affiliate-linkin. Kun lukijasi klikkaavat banneria ja tekevät ostoksen, saat provision.


Sosiaalisen median hyödyntäminen

Hyödynnä sosiaalisen median kanavia, kuten Instagram, Pinterest tai YouTube, ja jaa affiliate-linkkejä näissä kanavissa. Esittele suosittuja tuotteita, järjestä kilpailuja tai tarjoa alennuskoodeja houkutellaksesi seuraajiasi ostamaan tuotteita. 

Tutustu kuitenkin kunkin palvelun sääntöihin, sillä kaikki palvelut eivät salli affiliate-linkkien käyttämistä. Näissä tapauksissa voi ohjata kävijät blogiisi, jossa on affiliate-linkkejä.


Etujen tarjoaminen

Tarjoa tilaajillesi ja lukijoillesi etuja, kuten alennuskoodeja, ilmaisia lahjoja tai rajoitettuja tarjouksia affiliate-kumppaneidesi tuotteista. Tällaiset edut motivoivat lukijoitasi tekemään ostoksia ja monesti saat provision mikäli tuote tai palvelu on ostettu tarjoamaasi alennuskoodia käyttäen.

Muista, että affiliate-markkinointi on tehokasta, kun suosittelet tuotteita, jotka ovat hyödyllisiä ja arvokkaita yleisöllesi. Ole rehellinen suosituksissasi ja keskity tarjoamaan lukijoillesi parasta mahdollista sisältöä ja arvoa sen sijaan, että pyrit ainoastaan myymään. Tällä tavalla voi rakentaa luottamusta yleisösi kanssa, joka näkyy lopulta kasvavina tuloina.


Digitaaliset tuotteet

Digitaaliset tuotteet tarjoavat bloggaajille loistavan mahdollisuuden ansaita rahaa luomalla ja myymällä omaa sisältöä.

Tämä malli antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää asiantuntemustasi ja tarjota arvokkaita tuotteita lukijoillesi.

E-kirjat

Voit kirjoittaa ja julkaista oman e-kirjan blogisi aiheeseen liittyen. E-kirja voi olla opas, tietopaketti tai vaikka inspiroiva tarina.

Voit myydä e-kirjaa suoraan blogissasi tai käyttää alustoja kuten Amazon Kindle Direct Publishing.

Verkkokurssit

Verkkokurssit ovat suosittu digitaalinen tuote, joka tarjoaa syvällistä opetusta kurssin aiheessa.

Voit luoda ja myydä verkkokurssin, jossa jaat asiantuntemustasi ja autat lukijoitasi oppimaan uusia taitoja. Voit joko rakentaa oman alustan kurssin myymiseen tai käyttää alustoja kuten Teachablea tai Udemya.

Ladattavat tuotteet

Voit tarjota lataustuotteita, kuten tulostettavia mallipohjia, työkirjoja tai suunnitteluelementtejä. Esimerkiksi lifestyle-bloggaaja voi luoda tulostettavia päiväkirjoja, ruokabloggaaja reseptikokoelmia tai matkabloggaaja matkasuunnittelupohjia.

Podcastit ja äänikirjat

Mikäli pidät ääneen lukemisesta ja puhumisesta, voit luoda helposti podcasteja tai äänikirjoja.

Podcasteissa ja äänikirjoissa voit jakaa tietoa, keskustella aiheista tai tarinoida blogin aiheeseen liittyen.

Voit ansaita tuloja podcasteihin ja äänikirjoihin sijoitettavilla mainoksilla, sponsoreiden kautta tai suoralla myynnillä.

Videokurssit ja webinaarit

Video on tehokas tapa opettaa ja sitouttaa lukijoita. Voit luoda videokursseja tai järjestää maksullisia webinaareja, joissa jaat tietoa, opastusta tai tarjoat arvokkaita vinkkejä.

Alustoja, kuten YouTube, Vimeo ja Zoom, voidaan hyödyntää videoiden jakamiseen ja kurssien myyntiin. Mikäli esim. YouTube kanavasi kasvaa suureksi, se voi muodostaa yksistään merkittävän tulovirran ja ohjata lisää yleisöä blogiisi.

Sovellukset ja ohjelmistot

Mikäli sinulla on ohjelmointi- tai kehitystaitoja, voit luoda omia sovelluksia tai ohjelmistoja, jotka täyttävät lukijoidesi tarpeita. Voit myydä sovelluksia suoraan blogissasi tai hyödyntää alustoja kuten App Storea tai Google Playta.

Digitaalisten tuotteiden luominen vaatii aikaa ja asiantuntemusta, mutta ne tarjoavat mahdollisuuden luoda passiivisia tuloja pitkällä aikavälillä. Muista, että digitaalisten tuotteiden menestys riippuu laadusta, kohdeyleisön tarpeiden täyttämisestä ja hyvästä markkinoinnista.

Jäsenyysohjelmat

Jäsenyysohjelmat ovat ansaintamalli, joka tarjoaa bloggaajille mahdollisuuden luoda maksullisen yhteisön rakentamiseen ja tarjota lisäarvoa maksaville jäsenille.

Jäsenyysohjelmien avulla voit tarjota ainutlaatuista sisältöä, palveluja ja etuja, joita ei ole saatavilla muille. Seuraavaksi tutustumme jäsenyysohjelmien hyödyntämiseen blogilla tienaamisessa.

Maksulliset sisältötilaukset

Tarjoa maksullisia sisältötilauksia, jossa jäsenet saavat pääsyn eksklusiivisiin artikkeleihin, oppaisiin, videoihin tai podcasteihin.

Voit luoda kuukausi- tai vuositilauksia eri hintaluokissa ja tarjota laadukasta lisäsisältöä jäsenille.

Yksityiset foorumit tai keskusteluryhmät

Luo yksityinen foorumi tai keskusteluryhmä, jossa jäsenet voivat keskustella ja jakaa ajatuksia tietyn aiheen ympärillä. Tämä tarjoaa jäsenille mahdollisuuden olla osa aktiivista yhteisöä ja saada arvokasta tietoa muilta yhteisön jäseniltä.

Verkkokurssit ja koulutusohjelmat

Jäsenyysohjelman kautta voit tarjota verkkokursseja ja koulutusohjelmia, jossa jäsenet voivat oppia uusia taitoja ja syventää osaamistaan. Näihin kursseihin voi sisältyä videoita, harjoituksia, webinaareja tai henkilökohtaista valmennusta.

Etuudet ja alennukset

Tarjoa jäsenille erilaisia etuja ja alennuksia, kuten erikoishintaisia tuotteita tai palveluita. Voit tehdä yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja neuvotella jäsenillesi eksklusiivisia tarjouksia.

Live-lähetykset ja tapahtumat

Järjestä live-lähetyksiä ja tapahtumia, joihin vain jäsenet pääsevät osallistumaan. Näissä tapahtumissa voit jakaa arvokasta sisältöä tai järjestää esim. eksklusiivisia haastatteluja yms.

Henkilökohtainen valmennus

Tarjoa jäsenille henkilökohtaista valmennusta. Voit järjestää yksityisiä neuvotteluja, vastata jäsenten kysymyksiin ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteitaan toimimalla valmentajana tai ohjaajana.

Jäsenyysohjelmat tarjoavat mahdollisuuden luoda vahva yhteisö ja sitouttaa lukijat syvällisemmin blogiisi. Muista tarjota arvoa ja ylittää jäsenten odotukset, jotta he kokevat jäsenyyden hyödylliseksi ja haluavat pysyä mukana pitkällä aikavälillä.

Kasvava jäsenmäärä maksavia jäseniä muodostaa vähitellen vakaan ja mahdollisesti merkittävänkin tulovirran.

Fyysisten tuotteiden myynti

Vaikka digitaaliset tuotteet ovat suosittuja bloggaajien keskuudessa, fyysiset tuotteet tarjoavat myös houkuttelevan ansaintamahdollisuuden.

Fyysiset tuotteet voivat olla konkreettisia esineitä, joita voit luoda, valmistaa tai myydä yhteistyössä muiden valmistajien kanssa.

Seuraavaksi käymme läpi muutamia yleisimpiä tapoja hyödyntää fyysisiä tuotteita blogilla tienaamisessa.


Verkkokauppa

Voit avata oman verkkokaupan blogisi yhteydessä ja myydä fyysisiä tuotteita. Tuotevalikoima voi vaihdella riippuen blogisi aiheesta ja yleisön kiinnostuksen kohteista. Esimerkkejä fyysisistä tuotteista voivat olla vaatteet, asusteet, korut, kodin sisustustuotteet tai keittiövälineet.


Tuotteiden suunnittelu

Voit suunnitella ja luoda omia tuotteita, jotka heijastavat blogisi brändiä ja teemaa. Esimerkiksi muotibloggaaja voi luoda oman vaatemalliston, sisustusbloggaaja voi suunnitella oman tuotesarjan tai ruokabloggaaja luoda oman reseptikirjan.

Näitä on helppo myydä oman blogin kautta jo olemassa olevalle yleisölle.


Yhteistyö valmistajien kanssa

Voit tehdä yhteistyötä valmistajien kanssa ja myydä heidän tuotteitaan blogissasi.

Tämä voi olla kumppanuus, jossa saat provisiota myydyistä tuotteista tai voit luoda oman alennuskoodin lukijoillesi. Esimerkkejä yhteistyötuotteista voivat olla kauneustuotteet, terveystuotteet tai elektroniikka.


Myynti tapahtumissa

Osallistuminen messuille, markkinoille tai tapahtumiin voi tarjota mahdollisuuden myydä fyysisiä tuotteita suoraan asiakkaille ja rakentaa blogin brändiä.

Tapahtumat voivat auttaa kasvattamaan näkyvyyttäsi ja tavoittamaan uusia asiakkaita.


Yhteistyö muiden bloggaajien kanssa

Voit tehdä yhteistyötä muiden bloggaajien kanssa ja luoda yhteisiä tuotesarjoja tai rajoitettuja erikoistuotteita. Tällaiset kollaboraatiot voivat auttaa laajentamaan yleisöäsi ja luomaan uusia ansaintamahdollisuuksia.

On syytä kuitenkin pitää mielessä, että fyysisten tuotteiden myynti edellyttää huolellista suunnittelua, tuotekehitystä, varastointia ja toimitusta yms., joten siihen kannattaa ryhtyä vasta kun on todella valmis. 


👉Yhteenveto blogilla tienaamisesta

Blogilla tienaaminen tarjoaa monia mahdollisuuksia ansaita rahaa ja tehdä harrastuksesta tai muuten hankituista tiedoista ja taidoista kannattavaa liiketoimintaa.

On tärkeää muistaa, että blogilla tienaaminen vaatii aikaa, vaivaa ja jatkuvaa sitoutumista. Menestykseen tarvitaan laadukasta sisältöä, vahvaa yleisöä ja kykyä rakentaa luottamus lukijoiden keskuudessa. Tässä muutamia keskeisiä huomioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

  • Ymmärrä yleisösi: Tunne yleisösi ja heidän tarpeensa. Tarjoa sisältöä, joka vastaa heidän kiinnostuksen kohteitaan ja ratkaisee heidän ongelmiaan.
  • Laadukas sisältö: Panosta laadukkaaseen sisältöön, joka tarjoaa lisäarvoa lukijoillesi. Kirjoita informatiivisesti, viihdyttävästi ja omaperäisesti.
  • Monipuolisuus ansaintamalleissa: Harkitse erilaisia ansaintamalleja, kuten mainostulot, affiliate-markkinointi, jäsenyysohjelmat ja digitaaliset tai fyysiset tuotteet. Monipuoliset tulovirrat vakauttavat ja kasvattavat tuloja, etkä ole yhdestä tulonlähteestä riippuvainen.
  • Sisällön markkinointi: Keskity myös sisällön markkinointiin. Hyödynnä sosiaalista mediaa, hakukoneoptimointia ja verkostoitumista tavoittaaksesi laajemman yleisön.
  • Seuraa ja analysoi tuloksia: Seuraa ja analysoi blogisi suorituskykyä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mitkä strategiat toimivat parhaiten ja miten voit optimoida ansaintamahdollisuuksiasi. Yksi parhaista työkaluista tähän on Google Analytics.

Rakenna vähitellen sitoutunut yleisö, tarjoa arvoa ja keskity jatkuvasti kehittymään ja oppimaan uutta. Blogi voi olla paitsi luova ilmaisu, myös kannattava tulonlähde, kun sitoudut tavoitteisiisi ja työskentelet johdonmukaisesti niiden saavuttamiseksi.

Toivomme, että tämä artikkeli on tarjonnut sinulle hyödyllistä tietoa blogilla tienaamisesta. Ole rohkea, kokeilunhaluinen ja jaa tietoa, taitoa sekä näkemyksiä yleisöllesi laadukkaan sisällön kautta!

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *