Paras verkkokauppa-alusta (2023)

paras-verkkokauppa-alusta

Etkö osaa päättää perustatko verkkokaupan valmiilla pohjalla vai rakennatko oman verkkokaupan Woocommercella. Lue artikkelimme ja selvitä, mikä verkkokauppa-alusta sopii sinun tarpeisiisi.

Etsitkö verkkokauppa-alustaa perinteiselle verkkokaupalle vai dropshippaamiseen. Kenties haluat perustaa verkkokaupan blogisi rinnallesi. Verkkokaupan perustaminen voi aluksi tuntua vaikealta, mutta se ei ole sitä.

Valitsemalla parhaan verkkokauppa-alustan saat kaikki työkalut, joita tarvitset luodaksesi yksinkertaisesti ja nopeasti mukaansatempaavan sekä täysin toimivan verkkokaupan. Lisäksi useat verkkokauppa-alustat tarjoavat 24/7 tuen, joka auttaa kaikissa tilanteissa.

Kuitenkin, koska markkinoilla on nykyään laaja valikoima verkkokauppa-alustoja, tällaisen valinnan tekeminen voi olla sekä haastavaa että hämmentävää.

Verkkokaupan perustaminen (jopa tyhjästä) ei ole kuitenkaan koskaan ollut helpompaa, joten jos harkitset ensimmäisen verkkokaupan perustamista tai kivijalkakauppasi viemistä nettiin paras aika on nyt!

Mitä verkkokauppa-alustat ovat?

Lyhyesti sanottuna verkkokauppa-alusta on yleisesti ottaen helppo ohjelmistoratkaisu kaikenlaisten tavaroiden myymiseen verkossa. Vaikka termiä “verkkokauppa-alusta” käytetään joskus synonyyminä termiä “verkkokauppasivustojen rakentaja” ne eroavat toisistaan.

Sen lisäksi, että verkkokauppa-alusta tarjoaa sinulle kaiken oleellisen, millä voit muuttaa yksinkertaisen sivuston myyväksi verkkokaupaksi, se sisältää usein myös verkkotunnusten rekisteröinnin ja web-hosting-palvelut, mutta on olemassa myös itseisännöityjä verkkokauppa-alustoja.

Verkkokauppa-alustan avulla voit myös odottaa saavasi korkeatasoista apua erilaisissa ongelma tilanteissa, kehittynyttä analytiikkaa ja raportointia, markkinointityökaluja, runsaasti maksutapoja, hyvin varustetun sovelluskaupan ja paljon muuta.

Mikä on paras verkkokauppa-alusta?

Verkkokauppa-alustat ovat helppoja hyödyllisiä ja täysin varusteltuja ohjelmistotyökaluja erilaisten tuotteiden myymiseen verkossa.

Parhaista vaihtoehdoista valittaessa on otettava huomioon monia näkökohtia, ja jokainen verkkokauppasivustojen rakentaja tarjoaa erilaisia ominaisuuksia.

Tarpeesi ovat esimerkiksi erilaiset, jos myyt kolmea tuotetta verrattuna 100:aan tai jos haluat tehdä dropshipping-verkkokaupan oman toimituksen sijaan.

Viime kädessä verkkokauppaohjelmistojen avulla voit lisätä tuotteitasi nopeasti, tarjota kuponkeja ja alennuksia ja seurata varastoa automaattisesti.

Parhaat verkkokauppa-alustat helpottavat ja yksinkertaistavat verkkokaupan perustamista. Verkkokauppa-alustojen tärkein tehtävä on kuitenkin saada tuotteita myytyä sujuvasti.

Testimme voittajaksi osottautui, kuitenkin Zoner +WooCommerce yhdistelmä. Zonerin nopea hosting yhdistettynä WooCommerce-alustan tehokkuuteen muodostaa meidän mielestä parhaan verkkokauppa-alusta.


1. Zoner + WooCommerce

Paras Woocommerce verkkokauppa-alusta wordpress verkkokauppoille

Woocommerce

Zoner on meidän valintamme parhaaksi verkkokauppa-alustaksi, jota käytät WooCommercra. Nopeat latausajat, turvallisuus ja skaalautuvuus ovat etusijalla, joten tämä on meidän valintamme.

Zoner on monipuolinen verkkokauppa-alustan tarjoaja.

Mihin sopii: Woocommerce verkkokauppa
Hinta: 11€/kuukausi – 49,50€/kuukausi

Zoner on suomalainen hosting-yritys, joka on tarjonnut ammattitaitoisia hosting-palveluita jo vuodesta 2005 lähtien.

Se on keskittynyt tarjoamaan hyvää asiakaspalvelua ja tehokkaita hosting-ratkaisuja verkkosivustoille ja kaupoille

Parhaat ominaisuudet

WooCommerce verkkokauppa-alusta sisältää ominaisuuksia, kuten sivunrakennuslaajennus, kuvien opitimointi, AffiliateWP ja muita analytiikkaan liittyviä ominaisuuksia.

Woocommerce on yleisesti ottaen ehkä paras verkkokauppa-alusta pitkäikäisille ja suurille verkkokaupoille.

Hinta

zoner-hinta

Riippuen alustasta, jolla sivustosi toimii, Zonerilla on erilaisia versioita.

Versioita on esimerkiksi:

 1. Täysin hallinnoitu WordPress-hosting: 11€ kuukaudessa
 2. Startti webhotelli: 8,90€ kuukaudessa
 3. Sopiva webhotelli: 13,90€ kuukaudessa

Miksi valita Zoner + WooCommerce verkkokauppa-alusta

Tuki on helposti saatavilla ja erittäin asiantuntevaa, joten verkkokaupan perustaminen on helppoa ja nopeaa. Asiakastuki auttaa aina kaikissa tilanteissa, mitä eteen saattaa tulla.

Paljon ilmaisia premium-laajennuksia, joiden avulla on helppo lisätä ominaisuuksia ja toimintoja verkkokauppaan. Lisäksi WordPressin yksinkertainen käyttöliittymän avulla on helppo löytää tarvitsemasi.

Woocommerce on meidän mielestä paras alusta verkkokaupan ylläpitämiseen. Woocommerce tarjoaa kaikki ominaisuudet ja muokkausmahdollisuudet, toisin kuin muut.


2. Shopify

Paras verkkokauppa dropshippaamiseen lyhytikäisille verkkokaupoille

Jos etsit verkkokauppa-alustaa, johon miljoonat verkkokaupat luottavat, niin kokeile Shopifytä. Shopify on tehokas ja luotettava alusta jota etenkin dropshippaajat käyttävät. Sen avulla on helppo luoda yksinkertainen verkkokauppa.

Se ei ehkä ole kuitenkaan paras normaalin verkkokaupan pyörittämiseen, koska muokkaus mahdollisuudet ovat välillä rajalliset.

Lue arvostelumme ja kokemuksemme Shopifystä.

Mihin sopii: Dropshipping ja yhden tuotteen verkkokaupat
Hinta: 24€/kuukausi – 289€/kuukausi

Shopify ovat kanadalainen yritys, joka aloitti toimintansa vuonna 2004 ja josta tuli nopeasti yksi nopeimmin kasvavista SaaS-yrityksistä Pohjois-Amerikassa.

Tobias Lütke, Daniel Weinand ja Scott Lake olivat tyytymättömiä markkinoilla oleviin mobiilisovelluksiin ja verkkokauppa-alustoihin, jonka takia he rakensivat omansa.

Shopifyssä on kuitenkin omat ongelmat juurikin suuren verkkokaupan pyörittämiseen. Esimerkiksi hakukoneoptimointi ei ole niin helppoa ja tehokasta, kuin esimerkiksi Nexcesissä. Shopify on kuitenkin loistava alusta esimerkiksi yhden tuotteen verkkokaupan perustamiseksi.

Parhaat ominaisuuudet

shopify
 • Yli 70 ammattimaista teemaa auttaa sinua julkaisemaan nopeasti verkkokauppasi. Sinun ei myöskään tarvitse palkata suunnittelijaa, koska teemat ovat ammattimaisen näköisiä.
 • Muokkaa HTML:ää ja CSS:ää tarkoittaa helpointa tapaa muokata verkkosivustoasi juuri haluamallasi tavalla ja lisätä siihen custom-ominaisuuksia.
 • Työskentele asiantuntijan kanssa saadaksesi kaiken irti verkkokaupastasi.
 • Verkkotunnuksesi avulla voit luoda ainutlaatuisen verkkosivuston yrityksellesi.
 • Täysi blogialusta tarkoittaa, että voit julkaista omia blogikirjoituksiasi. Näillä voit saada esimerkiksi lisää liikennettä kauppaasi.
 • Toimituskeskukset auttavat sinua hallitsemaan varastoasi ja täyttämään tilaukset nopeasti ja helposti.

Hinta

Shopify tarjoaa kolme versiota joiden hinnat ovat 24–289 euron välillä.

Kaikki suunnitelmat sisältävät rajattomasti tuotteita, ilmaisen SSL:n, alennuskoodit, varastonhallinnan, monikielisen tuen, helpot ostopainikkeet, hylätyn ostoskorin palautuksen, markkinointiominaisuudet ja 24/7-tuen.

Shopify tarjoaa myös 14-päivän ilmaisen kokeilun, jonka avulla voit testata heitä ennen kuin päätä maksaa heidän palveluistaan. Pidimme tästä erityisesti.


3. Ecwid

Hyvä verkkokauppa-alusta jo olemassa oleville sivuille, kuten blogille

Blogeille

1,6 miljoonan pienyrityksen asiakaskuntansa ansiosta Ecwid on erinomainen ja yksi suosituimmista saatavilla olevista verkkokauppa-alustoja, etenkin bloggaajille.

Se sopii parhaiten, jos sinulla on jo verkkosivusto ja haluat lisätä siihen verkkokaupan. Esimerkiksi omien kurssien myyminen blogi sivulla on helppoa Ecwidin ansiosta.

Mihin sopii: Blogeille tai jo olemissa oleville nettisivuille
Hinta: 12,50$/kuukausi – 82,50$/kuukausi

Pidimme erityisesti myös siitä, että alusta on selkeä ja helppokäyttöinen. Emme kuitenkaan suosittele perustamaan sillä kokonaista tai pelkästään verkkokauppaa.

Ecwid on myös täysin yhteensopiva muiden ohjelmien kanssa ja antaa käyttäjille mahdollisuuden myydä useilla sivustoilla, kuten:

 • Amazon
 • eBay
 • Facebook
 • Instagram

Tämä auttaa sinua tavoittamaan suuren määrän ostajia eri puolilla maailmaa eri alustoilla yhdestä paikasta.

Ja jos käytät verkkosivustoasi WordPressissä, Ecwidin sisäänrakennetun integroinnin ansiosta asiat helpottuvat entisestään.

Parhaat ominaisuudet

Ezwid

Ecwidissä on erittäin muokattavissa olevat etu- ja tuotesivut, joka varmistaa tuotteillesi maksimaalisen näkyvyyden, riippumatta siitä, mitä laitetta asiakas käyttää. Voit käyttää näkyvästi brändielementtejä, kuten logoja, värejä ja viestejä houkutellaksesi kohdeyleisösi.

Ecwidin avulla voit myös luoda, hallita ja seurata kaikkia mainoksiasi suoraan kojelaudalta. Täydellisten Facebook- tai Google-mainosten luominen on myös helppoa.

Maksuprosessi on suoraviivainen, kiitos Ecwidin saumattoman integraation yli 50 maksuyhdyskäytävän kanssa, kuten First Data, PayPal, Square, Stripe, WePay.

Lisäksi Ecwid on “PCI DSS -validoitu tason 1 palveluntarjoaja”, joka auttaa varmistamaan tietojen salauksen asikkaille.

Ecwidin muita ominaisuuksia on myös:

 • Varaston seuranta
 • Suosikkituotteiden tallentaminen
 • Kattava asiakasosoitekirja
 • Tuotevaihtoehtojen hallinta
 • Automaattiset päivitykset
 • Älykkäät toimituslaskelmat
 • Helppo kassaprosessi

Kaikki nämä ominaisuudet auttavat Ecwidia erottumaan muista verkkokauppa-alustoista. Siitä huolimatta sillä on myös rajoituksensa. Ensinnäkin se ei tarjoa palveluita muilla kielillä kuin englanniksi.

Hyvä uutinen on, että Ecwidin mukana tulee ilmainen paketti, joka sisältää kaikki tarvittavat toiminnot ja jonka avulla voit myydä kymmenen fyysistä tuotetta kuukaudessa. Sinun ei tarvitse siis maksaa turhasta.

Hinta

ezwid-hinta

Ecwid tarjoaa kolme maksullista versiota, mutta myös ilmaisen.

 • Venture-verison avulla voit myydä 100 fyysistä tai digitaalista tuotetta hintaan 12,50 dollaria kuukaudessa.
 • Business-version hinta on 29,17 dollaria kuukaudessa, jolla voit myydä 2 500 tuotetta.
 • Unlimited-versio (82,50 dollaria kuukaudessa) sisältää kaikki ominaisuudet.

Jos sinulla on jo verkkokauppa ja haluat siirtää sen helposti käytettävälle ja tehokkaalle alustalle myydäksesi useissa eri paikoissa, Ecwid voi olla sinua varten. Lisäksi, jos haluat myydä blogissasi tuotteita tämä voi olla paras valinta.


4. Zyro

Paras verkkokauppa ohjelma aloittelijalle tai pienen verkkokaupan perustajalle

Aloittelijoille

Oletko aloittelija tai pienyrityksen omistaja, joka haluaa perustaa verkkokaupan nopeasti ja edullisesti sekä vaivattomasti? Jos et vielä osaa kaikkia verkkokaupan perustamiseen liittyviä toimintoja ja asioita Zyro voi olla loistava valinta.

Zyron avulla voit luoda kauniin, tehokkaan ja täysin toimivan verkkokaupan ilman, että sinun tarvitsee opetella koodaamaan tai kuluttaa rahaa verkkokaupan suunnittelijoihin. Zyro tarjoaa jonkin verran myös suomen kieltä ja suomennoksia.

Mihin sopii: Blogeille tai jo olemissa oleville nettisivuille
Hinta: 2,61$/kuukausi – 14,31$/kuukausi

Zyron tehokkaassa verkkokaupan rakentajassa on kaikki ominaisuudet, joita tarvitset menestyäksesi verkkokaupallasi.

Aloita verkkokauppasi rakentaminen jo tänään ja julkaise se jo tänään heidän nopealla verkkokaupan rakentajalla.

Pystyt myymään tuotteitasi sekä verkkokaupoissasi että sivustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa ja Amazonissa. Näin voit varmistaa, että tuhannet potentiaaliset asiakkaat näkevät tuotteesi.

Lisäksi verkkokauppasi useiden maksuvaihtoehtojen avulla voit vastata asiakkaidesi tarpeisiin ja varmistaa, että he voivat ostaa tuotteitasi helposti.

Parhaat ominaisuudet

zyro-verkkokauppa

Zyron verkkokaupan rakentajan avulla voit valita useista malleista luodaksesi verkkokauppasi helposti. Etsitpä yksinkertaista tai monimutkaisempaa mallia, Zyrolla on täydellinen malli sinulle.

Auttaaksesi sinua mainostamaan tuotteitasi ja kasvattamaan liiketoimintaasi, Zyron verkkokaupan rakentaja sisältää erilaisia ​​markkinointityökaluja. Näillä työkaluilla voit luoda tehokkaita sähköpostikampanjoita, sosiaalisen median mainoksia ja paljon muuta.

Zyron verkkokaupan rakentaja auttaa sinua myös optimoimaan verkkokauppaasi hakukoneita varten, jotta potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut, kun he etsivät sinun myymiä tuotteita. Tämä on tärkeää.

Yrityksesi kasvaessa Zyron verkkokaupan rakentaja voi skaalata kanssasi. Ominaisuuksilla, kuten hylättyjen ostoskorin palautus ja tuotteiden lisämyynti, voit jatkaa liiketoimintasi kasvattamista ilman, että sinun tarvitsee huolehtia asiakkaiden menettämisestä.

Valittavanasi on Zyrolla on yli 70 maksuvaihtoehtoa, jotta voit löytää parhaan tavan hyväksyä maksuja yrityksellesi. Esimerkiksi Suomessa toimiva Klarna on yksi vaihtoehto.

Toimitus- ja verohallinto varmistaa, että tuotteesi toimitetaan ajallaan ja että veloitat oikean määrän veroja.

Alennuskoodit ja lahjakortit auttavat sinua mainostamaan tuotteitasi ja kasvattamaan asiakaskuntaasi.

Sähköpostiviestit ja ilmoitukset pitääksesi asiakkaasi ajan tasalla tilauksensa tilasta ja tilauksen muutoksista.

Hinta

zyro-hinta

Zyro tarjoaa seuraavia versioita:

 • Verkkosivusto: 2,61 dollaria kuukaudessa
 • Liiketoiminta: 4,41 dollaria kuukaudessa
 • Advanced Store: 14,31 dollaria kuukaudessa

Liiketoiminta ja advanced store keskittyvät tarjoamaan sinulle parhaan kokemuksen verkkokaupan luomisesta. Suosittelemme näitä, jos olet perustamassa verkkokauppaa.


Miksi kannattaa käyttää verkkokauppa-alustaa?

Verkkokaupat ja verkkokaupasta ostaminen yleistyy koko ajan huimaa vauhtia. Perinteinen “kaupoille” lähtö on vähentynyt huomattavasti, koska tavaran ostaminen verkosta on nykyään niin helppoa ja nopeaa.

Tämän takia kaikilla kaupoilla täytyy meidän mielestä olla verkkokauppa. Verkkokaupan ylläpitäminen tuo myös paljon hyötyjä.

Helposti kasvatettava

Kun pidät yllä perinteistä kivijalkakauppaa, esimerkiksi ostoskeskuksessa, on vaikea myydä asiakkaille, jotka asuvat eri maissa.

Ellei sinusta tule erittäin menestyvää ja toimi kuten Prisma ja muut alan johtajat, useiden myyntipisteiden perustaminen eri alueilla tulee liian kalliiksi.

Pienelle tai keskisuurelle jälleenmyyjälle se ei tietenkään ole kovin helppoa, sillä se on poikkeuksellisen kallista ja hidasta. Lisäksi lainan saaminen vaatii paljon pääomaa.

Verkkokauppa-alustoilla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kuitenkin nyt kohdistaa ja tavoittaa maailmanlaajuisen yleisön ja kasvattaa yritystään moninkertaiseksi.

Useimmilla alustoilla voit perustaa verkkokauppasi hintaan 15–50 euroa kuukaudessa, ja yleisin hinta on noin 30 euroa.

Verkkokaupan avulla pystyt myymään ihmisille, joka puolelle maailmaa. Verkkokauppa-alustan pystyt esimerkiksi myymään tuotteitasi Amerikkaan tai Aasiaan.

Hyvä asiakastuki ongelma tilanteissa

Hyvällä asiakastuella on suuri merkitys minkä tahansa verkkokauppa-alustan menestyksessä. Olemme ottaneet tämän huomioon vertailussamme.

Vaikka käyttäisit verkkokauppasi rakentamiseen valmiiksi suunniteltua mallia ja pohjaa, saatat kohdata ongelmia silloin tällöin. Ongelmat voi olla mitä tahansa. Saatat kamppailla verkkokaupan hitaan nopeuden kanssa tai erilaisten virheiden kanssa.

Jokainen hyvä verkkokauppa-alusta tarjoaa kuitenkin asiakastuen, joka auttaa sinua näissä ongelmissa.

Esimerkiksi Nexcess tarjoaa 24/7 chat-, sähköpostitukea. Osa verkkokauppa-alustoista tarjoaa myös puhelintukea. Useimmat kuitenkin tarjoaa sitä pelkästään englannin kielellä.

Sisäänrakennetut verkkokaupan markkinointityökalut

Kun verkkokauppasi on valmis, sinun saatava liikennettä kauppaasi myynnin saamiseksi.

Verkkokauppa-alustat auttavat sinua tekemään sen tarjoamalla lukuisia sisäänrakennettuja markkinointityökaluja. Nämä työkalut tarjoavat sinulle kaikki olennaiset tiedot ja analytiikka, joiden avulla voit laatia suunnitelman markkinoinnin tehostamiseen.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Melkein jokainen verkkokauppa-alusta tarjoaa perusominaisuuksia hakukoneoptimoinnin edistämiseen. Nämä ominaisuudet parantavat sijoituksia hakunkoneissa ja näkyvyyttä sekä hallitsevat kaikkea sivustokartoista metaotsikoihin, kuvauksiin, avainsanoihin ja muihin.

Jos olet tottunut pyörittämään sivustoja WordPressillä, voit kokeilla WooCommerce saadaksesi hyviä tuloksia hakukoneoptimoinnilla. Suosittelemme valitsemaan Nexcess verkkokauppa-alustan, jos haluat luoda verkkokaupan Woocommercella.

WooCommercen avulla pysty lisämään parhaita plugineja, jotka auttavat sijoituksiasi hakukoneissa. Emme voi painottaa etusivulle sijoittumisen tärkeyttä verkkokauppa bisneksessä.

Joitakin hakukoneoptimointi työkaluja, jotka olemme testanneet

 • SEOPress
 • Googlen XML-sivustokartat
 • W3 Total Cache
 • SEO-optimoidut kuvat
Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *