Verkkokaupan hakukoneoptimointi – 5 parasta keinoa optimoida

verkkokaupan-hakukoneoptimointi

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on erittäin tärkeä osa verkkokaupan menestymistä ja myynnin luomisessa. Huolimatta siitä, että SEO:lla on yksi kaikkien verkkokaupan markkinointikampanjoiden sijoitetun pääoman tuottoprosentti, monet verkkokaupat eivät kuitenkaan huomioi sitä ollenkaan strategioissaan.

Sen sijaan monet luottavat sosiaaliseen mediaan tai maksettuihin mainoksiin, jotka voivat olla hyviä yrityksille, mutta vaativat yleensä jatkuvaa säätämistä ja pääomaa. Mainoskulut maksavat yrityksille miljardeja dollareita joka vuosi ja summa vain kasvaa joka vuosi.

Toisaalta hakukoneoptimointi verkkokaupalle vaatii aluksi vaivaa, mutta kun olet saanut sen rullaamaan se tuottaa sinulle passiivisesti täysin ilmaiseksi. Verkkokaupan hakukoneoptimointia voisi luonnehtia suureksi lumipalloksi, jonka liikkeelle saaminen vaatii työtä, mutta kun se lähtee rullaamaan mäkeä alas, sitä on vaikea pysäyttää.

Tämä mielessä pitäen verkkokaupan SEO:n parhaiden käytäntöjen ymmärtäminen voi auttaa verkkokaupan näkyvyydessä ja tuloksessa paljon.

Mitä on verkkokaupan hakukoneoptimointi?

Verkkokaupan SEO on verkkokaupan hakukoneoptimointia parempien sijoituksien saamiseksi eri hakukoneissa. Esimerkki optimoinnista on pitkien kuvausten kirjoittaminen asiaankuuluvilla avainsanoilla jokaiselle tuotesivulle. Linkkien saaminen asiaankuuluvilta verkkosivustoilta voi myös parantaa verkkokauppasi sijoitusta hakukoneissa huomattavasti.

Verkkokaupan hakukoneoptimointi on prosessi, jolla luodaan enemmän orgaanista eli ilmaista liikennettä Googlen, Bingin ja Yahoon kaltaisista sivustoista sinun verkkokauppaasi.

Kun esimerkiksi haet jotain Googlesta päädyt sivulle, jossa on listattu eri nettisivuja paremmuus järjestyksessä.

Mitä alempana olet tuloksissa sitä vähemmän saat orgaanista liikennettä verkkokauppaasi.

Sijoituksesi ensimmäisellä sivulla hakukoneessa on erittäin tärkeä. Baclinkon mukaan napsautus suhteet ensimmäisellä sivulla menee näin:

  1. Sijoitus: 31,73 %
  2. Sijoitus: 24,71 %
  3. Sijoitus: 18,66 %
  4. Sijoitus: 13,6 %
  5. Sijoitus: 9,51 %
  6. Sijoitus: 6,23 %
  7. Sijoitus: 4,15 %
  8. Sijoitus: 3,12 %
  9. Sijoitus: 2,97 %
  10. Sijoitus: 3,09 %

On siis tärkeää olla mahdollisimman korkealla tuloksissa.

5 parasta tapaa verkkokaupan hakukoneoptimointiin

Jos olet uusi verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa ja haluat oppia sijoittumaan ensimmäiseksi Googlessa sinun tuotteilla, tämä verkkokaupan hakukoneoptimointi opas on tehty sinulle. Verkkokaupan perustamisesta asti kannattaa pitää nämä käytännöt mielessä. Annamme 7 parasta tapaa parantaa verkkokauppasi hakukoneoptimointia ja sijoituksia eri hakukoneissa.

1. Avainsanojen suunnittelu

Avainsanatutkimus on yleensä ensimmäinen askel verkkokaupan SEO:ssa.

Jos et suunnittele tätä osaa huolellisesti voi seuraavat kaksi asiaa tapahua:

  1. Löydät sellaisia avainsanoja, joissa kilpailu on äärimmäisen kova. Et tule aloittelijana pääsemään etusivulle.
  2. Panostat avainsanoihin, joita ihmiset eivät edes etsi Googlesta. Tämä ei luo orgaanista liikennettä verkkokauppaasi.

Kumpikaan näistä tilanteista ei ole ihanteellinen, minkä vuoksi verkkokaupan avainsanojen tutkiminen ja suunnittelu on niin tärkeää. Se varmistaa, että kohdistat sivusi avainsanoihin, joiden sijoitus on helppo määrittää, joilla on kunnollinen hakumäärä ja korkea tulosprosentti.

Avainsanojen valinnassa on kuitenkin paljon muutakin kuin vain sen tarkastelemista, kuinka vaikeaa on päästä etusivulle tai kuinka moni etsii niitä hakukoneista. Suorita avainsanojen suunnittelu näin:

  1. Valitse huolellisesti avainsanat, joihin haluat panostaa. Selvitä erilaisten työkaluiden avulla avainsanan vaikeusaste ja kuinka paljon sillä on hakuja kuukaudessa. Myös avainsanan trendaus voi olla hyvä selvittää.
  2. Selvitä kilpailijoidesi käyttämät avainsanat. Jos sinulla on kilpailijoita, jotka sijoittuvat sinua korkeammalle hakutuloksissa, voit käyttää heidän sivustoaan avainsanaideoiden hakemiseen ja löytämiseen.
  3. Käytä avainsanatyökalua. Työkaluja löytyy paljon netistä, niin maksullisia kuin ilmaisia. Suosituimpia työkaluja on Ahrefs ja SemRush. Pidämme enemmän Ahrefsin ilmaisesta työkalusta.

2. Tuotesivujen optimointi

Tuote- ja kategoriasivut ovat tärkeimmät sivut verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa. Nämä sivut haluat hyville sijoille hakukoneissa. Jos joku löytää ne Googlesta, hänellä on heti pääsy kaikkiin tuon luokan tuotteisiin.

Jotta voit optimoida nämä sivut hakukoneille, sinun on asetettava avainsanasi seuraaviin paikkoihin näillä sivuilla:


URL-osoitteessa

Ensisijaisen avainsanan lisääminen URL-osoitteeseen on yksinkertainen tapa parantaa sijoituksia. Tämä on erityisen tärkeää verkkokaupoille, jotka kilpailevat vaikeista markkoista, koska optimoidut URL-osoitteet ovat lisäkeino, jolla voit saada etumatkaa verrattuna muihin.

Shopifyssä tämä voi joskus olla vaikeampaa.


H1 otsikko tuote- ja kategoriasivuilla

Sivun otsikkotunnisteen tai H1-tunnisteen avainsanan tulee olla mahdollisimman alussa sivua. Tämä edistää sivun keskeisiä teemoja ja vierailijaa löytämään sivusi pelkän otsikon perusteella.


Leipäteksti

Tuotteiden ja kategorioiden leipäteksi eli esittelyteksti on paikka, jossa asiat muuttuvat hieman hankalammiksi. Useimmat kategoriasivut menevät suoraan tuotteisiin ilman esittelyä, mikä ei ole ihanteellinen hakukoneille etenkään Googlelle.

Olisi hyvä kirjoittaa 250-300 sana esittely teksti tuotteille ja kategoriasivuille. Muista myös laittaa avainsanasi tekstiin 2-3 kertaa.


Kuvien alt-teksti

Koska Google ei voi lukea kuvia, he käyttävät vaihtoehtoista tekstiä tietääkseen, mikä kuva on ja mitä se sisältää.

Kuvan alt-teksti voi antaa sinulle toisen mahdollisuuden sisällyttää avainsanasi sivulle ja antaa sinulle paremman mahdollisuuden näkyä Googlen kuvatuloksissa.


Metatiedot

Vaikka avainsanasi sisällyttämisen sivujen metatietoihin ei ole osoitettu vaikuttavan suoraan sijoituksiin, se voi parantaa klikkausprosenttia (CTR), jonka on osoitettu parantavan sijoituksia.

Tämä johtuu siitä, että kun sisällytät pääavainsanasi sisällönkuvaus- ja kuvaustunnisteisiin, Google lihavoittaa sen hakutuloksissa.


3. Blogin lisääminen verkkokaupalle

Bloggaaminen on sisältömarkkinoinnin muoto, jossa käytät sivuilla olevia ja teknisiä SEO-tekniikoita lisätäksesi verkkosivustosi hakunäkyvyyttä hakukoneissa. Se pyrkii varmistamaan, että hakukoneet pitävät verkkosivustosi uskottavana ja sijoittuu tietyillä avainsanoilla, jotka vastaavat yleisösi kiinnostuksen kohteita ja tarpeita.

Kun kirjoitat blogia, käytä hakukoneoptimointia tehostaaksesi jatkuvaa ja pitkäkestoista orgaanista liikennettä.

Jokaisella julkaistulla blogitekstillä on potentiaalia:

  • Luoda luotettavuutta verkkokaupallesi
  • Parantaa sivustosi arvovaltaa
  • Lisää näkyvyyttä maksuttomasti

Kuvittele, että olet perustamassa yrityksen, joka myy juoksuvarusteita. Haluat auttaa potentiaalisia asiakkaita ymmärtämään tuotteitasi, käyttämään niitä tehokkaammin ja ratkaisemaan juoksu- ja kunto-ongelmiaan. Jos haluat tulla löydetyksi hakukoneista, kuten Googlesta, bloggaaminen voi auttaa siinä.

Hyvin kirjoitettu blogi tarjoaa myymälällesi tasaisen virran alkuperäistä sisältöä. Mitä useammat ihmiset löytävät sisältösi, sitä luotettavampi sinusta tulee tiedon lähteenä. Tämä puolestaan ​​auttaa sinua sijoittumaan korkeammalle. Verkkokauppayritykset kamppailevat usein bloggaamisen kanssa, koska sen tekeminen oikein vie aikaa, vaivaa ja resursseja. Blogiviestien satunnainen julkaiseminen kuukausittain ei tuota liikennettä verkkosivustollesi. Sen pitää olla säännöllistä.

4. Verkkokaupan tekninen optimointi

Verkkokaupan SEO-prosessi ei ole vain avainsanoista. On myös tekninen puoli, joka käsittelee verkkosivuston pieniä kohtia.

Kun olet alkanut hakukoneoptimoimaan verkkokauppaasi kannattaa nämä pitää mielessä:


Verkkosivuston rakenne

Verkkokauppasivustojen arkkitehtuuri tai rakenne on tapa, jolla määrität navigoinnin, kategoriasivut ja tuotesivut. Pohjimmiltaan se on parhaan, osuvimman sisällön tuominen potentiaalisten asiakkaiden eteen ja niiden klikkausten määrän vähentäminen, jotta he löytävät sen. Tee siitä yksinkertainen ja skaalautuva.

Kuva: bigcommerce.com

Tämä kuva on esimerkki huonosta verkkokaupan rakenteesta. Kategoriasivulle pääset neljällä klikkauksella, ja jos haluat lisätä tuotteen tai luokkasivun, sinun on piilotettava se syvälle sivustoosi.

Kuva: bigcommerce.com

Tämä kuva on esimerkki hyvästä sivustoarkkitehtuurista. Kotisivusi tulee linkittää kaikkiin tärkeimpiin kategoriasivuihin ja mahdollisesti jopa joihinkin parhaisiin tuotesivuihisi.

Oikea navigointi ja sisäiset linkittäminen voivat varmistaa, että kyseiset sivut saavat eniten auktoriteettia kotisivultasi ja niillä on siten paremmat mahdollisuudet sijoittua korkealle haussa.


Sivun nopeus

Sivuston nopeus on olennainen sivustosi sijoituksen ja käyttökokemuksen kannalta. Radwaren tutkimuksen mukaan 51 prosenttia yhdysvaltalaisista verkko-ostajista väitti, että jos sivusto on liian hidas, he eivät suorita ostoa.

Saadaksesi käsityksen siitä, mitä voit tehdä sivustosi nopeuden parantamiseksi, siirry Googlen PageSpeed ​​Insights Tool -työkaluun ja liitä URL-osoite. Google antaa sinulle pisteet mobiili- ja pöytätietokoneissa 1–100 ja antaa ohjeita latausaikojen nopeuttamiseksi.


Sisäinen linkitys

Sisäinen linkitys tuote- ja kategoriasivuilla voi auttaa opastamaan käyttäjiä ja hakijoita verkkosivustosi sivulta toiselle, ja se on yksi hakukoneoptimointistrategian unohdetuista osista.

Sijoittamalla sisäisiä linkkejä sivuillesi rakennat ekosysteemiä verkkosivustollesi, pidät lukijat sivuillasi ja lisäät sitoutumisen tai tulosten todennäköisyyttä.


Mobiiliystävällinen

Vuoden 2021 loppuun mennessä yli 60 % Google-hauista tehtiin mobiililaitteella.

Tämän mielessä on selvää, että sen varmistaminen, että verkkosivustosi ei ole vain mobiiliystävällinen, vaan myös mobiiliresponsiivinen, on ratkaisevan tärkeää onnistumisen kannalta.


Sivustokartta

Sivustokartta on tiedosto, joka sisältää tietoja sivustosi sivuista, videoista tai muista tiedostoista. Pohjimmiltaan sivustokartta kertoo Googlelle, mitkä sivustosi sivut ovat tärkeitä, jolloin he voivat indeksoida sivustosi tehokkaammin.

Sivustokartat ovat aliarvostettuja mutta tärkeä osa verkkokaupan hakukoneoptimointia. Kertomalla hakukoneille sivusi rakenteen, voi se auttaa sijoituksiin.


5. Linkkien rakentaminen

On olemassa kaksi tekijää verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa, joista Google välittää enemmän kuin mikään muu. Näitä on sisältö ja linkit muilta sivuilta.

Linkit muilta verkkosivustoilta, joilla on korkea arvostus hakukoneiden “silimissä”, voivat parantaa sijoituksiasi enemmän kuin lähes mikään muu optimointi.

Linkkien rakentamista kutsutaan myös “off page SEO:ksi”, se on hieman monimutkaisempaa ja aikaa vievämpää kuin pelkkä verkkosivustosi säätäminen. Sinun on tehtävä yhteistyötä muiden bloggaajien ja verkkokauppojen kanssa saadaksesi nämä linkit.

Linkkien rakentaminen on usein vaikein osa verkkokaupan hakukoneoptimoinnissa. Siksi se on niin arvokasta.

FAQ verkkokaupan hakukoneoptimointi

SEO on tärkeä verkkokaupan kannalta, koska se auttaa lisäämään näkyvyyttä hakukoneiden sivuilla. Kun optimoit verkkosivustosi käyttäjiä varten, luot sivuja, jotka käsittelevät tiettyjä avainsanoja ja käyttäjien aikomuksia, ja hankit linkkejä muilta verkkosivustoilta, verkkosivustosi sijoittuu korkeammalle hakukoneiden tuloksissa.

Verkkosivustoliikenteen saaminen maksuttomista hakutuloksista auttaa sinua käyttämään vähemmän rahaa maksettuihin mainoksiin.

Verkkokauppasivustot tekevät hakukoneoptimointia optimoimalla tuotesivut avainsanojen mukaan ja rakentamalla blogisisältöä verkkokauppaan. Linkkien pyytäminen ja rakentaminen asiaankuuluvilta verkkosivustoilta auttaa myös luomaan sivun auktoriteettia. Uusien yksityiskohtaisen sisällön lisääminen säännöllisin väliajoin auttaa hakukoneita tietämään, että verkkosivustosi on edelleen aktiivinen ja “tuore”. Artikkeleiden ja tuotesivujen sisällön päivittäminen osuvuuden varmistamiseksi kerran vuodessa auttaa myös parantamaan hakukoneoptimoinnin sijoitusta, koska tätä kutsutaan “sisällön tuoreudeksi”.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *