Mikä on webhotelli & mihin sitä tarvitaan?

mikä-on-webhotelli

Huolimatta siitä, kuinka paljon aikaa ihmiset viettävät Internetissä selailessa tiktokkeja tai verkkokauppoja. joidenkin raporttien mukaan keskimäärin 6 tuntia päivässä. Moni ei kuitenkaan tiedä yhtään siitä miten nettisivut pysyvät käynnissä ja ovat saatavilla netissä.

Internetin täydellisen toiminnan ymmärtämättä jättäminen ei kuitenkaan tarkoita, että et voi luoda unelmiesi nettisivuja, varsinkin jos olet pienyrityksen omistaja. Tämän takia kirjoitimme tämän artikkelin, jonka päätavoite on vasta kysymykseen, mikä on webhotelli?

Mikä on webhotelli?

Yleisimmillä termeillä web-hosting eli webhotelli on palvelu, jonka avulla henkilö tai organisaatio voi julkaista verkkosivunsa internetissä. Vaikka perinteiset internetin käyttäjät saattavat ajatella, että verkkosivustot ovat olemassa vain digitaalisesti, totuus on, että myös fyysisiä resursseja tarvitaan internet-sisällön tuottamiseen, pääasiassa palvelimien muodossa.

Palvelin on tehokas tietokone, joka sisältää kaikki verkkosivustosi tiedostot. Se on fyysinen tila, jossa verkkosivustosi “asuu”. Verkkosivustot ovat pohjimmiltaan tiedostokokoelmia, mukaan lukien tekstiä, kuvia ja muita elementtejä. Siksi voit ajatella palvelinta arkistokaappina, jossa kyseiset tiedostot sijaitsevat.

Nettisivusi on hyödyllinen vain, jos se on asiakkaiden ja kävijöiden käytettävissä. Useimmat ihmiset ovat kuulleet palvelimien kaatumisesta, mikä voi tapahtua useista syistä. Hyvä webhotelli varmistaa, että heidän palvelimensa ovat toiminnassa mahdollisimman lähes 100 prosenttia ajasta. Isoille yrityksille, kuten Apple tai Amazon tämä on erittäin tärkeää.

Miksi käyttää webhotellia

Vaikka olisi mahdollista ostaa ja käyttää omaa palvelinta verkkosivustosi isännöintiä varten, tämä on todennäköisesti paljon kalliimpaa ja monimutkaisempaa kuin on tarpeen, jos haluat vaikka perustaa oman verkkokaupan. Useimpien pienyritysten tarpeet voidaan tyydyttää maksamalla webhotellista tunnetulle yritykselle, joka vuokraa tilaa omistamistaan ​​ja ylläpitämistään palvelimilta.

Toinen syy käyttää web-hosting palveluita on turvallisuus. Valitettavasti verkkosivustojen hakkerointi on yleistä ja sillä voi olla tuhoisia vaikutuksia. Hyvämaineisilla web-hosting palveluntarjoajilla on useita suojauskerroksia, jotka suojaavat verkkosivustoasi hakkereilta, kyberrikollisilta ja muilta uhilta.


Zoner

Meidän suosittelema kotimainen palvelu nettisivuille ja verkkokaupoille

zoner-webhotelli

Mikä webhotelli sopii sinulle?

Eri verkkosivustoilla on erilaiset tarpeet, joten webhotelli palveluita on useita. Yrityksellesi paras tyyppi riippuu monista asioista, kuten yrityksen tyypistä, verkkosivuston liikenteen määrästä ja siitä, kuinka monta visuaalista sisältöä sivustollasi on. Jos vertailumme webhotelleista kiinnostaa suosittelemme lukemaan sen.

Katso alta esittelymme erilaisista webhotelleista:

Jaettu webhotelli

Jaettu isännöinti tarkoittaa sitä, että verkkosivustoa isännöidään samalla palvelimella kuin monet muut sivustot. Useimmat web-hosting-yritykset tarjoavat jaettua isännöintiä. Se on halpa ja helppo asentaa, joten se sopii hyvin uusille sivustoille, jotka eivät odota paljon liikennettä lyhyellä aikavälillä. Se sopii parhaiten henkilökohtaisille verkkosivustoille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille.

Ei jaettu webhotelli

Dedikoitu isännöinti (kutsutaan joskus hallituksi tai omistetuksi palvelimeksi) tarjoaa kokonaisia palvelimia vuokralle yhdelle asiakkaalle. Tämäntyyppinen isännöinti on suhteellisen kallista, kun se sijoitetaan vierekkäin jaettujen hosting-suunnitelmien kanssa. Tätä käytetään kun yritys on todella suuri tai liikennettä sivuilla on todella paljon.

Oma isännöinti on muutakin kuin yhden verkkosivuston tarjoaminen koko palvelinlaitteistolla datakeskuksessa. Se mahdollistaa suuremmat itsepalvelupalvelimen hallintamahdollisuudet.

Pilvessä oleva hosting

Pilvipalvelu on viimeisin markkinoille tullut webhotelli-tyyppi, ja siitä on tullut erittäin suosittu viime vuosina. Tämäntyyppinen isännöinti toimii monissa toisiinsa yhdistetyissä verkkopalvelimissa, jotka tarjoavat edullisen, skaalautuvan ja luotettavan verkkoinfrastruktuurin. Pilvipalvelusuunnitelmat tarjoavat tyypillisesti mittaamattoman luotettavan kaistanleveyden ja äärettömän määrän levytilaa rajoittamattomille verkkotunnuksille, mikä selittää sen, miksi niin monet suuret yritykset kääntyvät pilveen tai ainakin kokeilevat sitä.

Webhotellin valinta

Webhotellia valittaessa on otettava huomioon muutamia tärkeitä ominaisuuksia:

webhotelli-serveri

1. Verkkotunnuksen rekisteröinti

Jokainen verkkosivusto tarvitsee oman ainutlaatuisen verkkotunnuksen eli domainin. Vaikka voit rekisteröidä verkkotunnuksesi erikseen webhotellista, monet palveluntarjoajat tarjoavat verkkotunnuksen rekisteröinnin (yhdelle tai useammalle sivustolle) osana webhotellejaan, esimerkiksi Zoner. Koska verkkotunnuksen rekisteröintiin liittyy lisämaksuja, sen sisällyttäminen samaan webhotelliin voi tulla halvemmaksi kuin erikseen.

2. Nopeus

Verkkosivustosi latautumisnopeus on olennaista sen onnistumiselle ja käyttäjille. Nopeus vaikuttaa asiakkaidesi käyttökokemukseen verkkosivustollasi, ja Google ottaa sen huomioon myös sivuston laadun kokonaispisteytyksensä, ja hitaat nopeudet vaikuttavat negatiivisesti hakukoneoptimointiin. Kun valitset isännöintipalveluntarjoajaa, etsi yrityksiä, jotka käyttävät SSD-levyjä (SSD) ja sisällönjakeluverkkoa (CDN).

3. Tila

Koostaan ​​huolimatta palvelimilla on vain rajallinen määrä tilaa nettisivujen tiedostojen tallentamiseen. Haluat valita webhotellin, joka sopii sinun sivustosi kokoon. Esimerkiksi jaettu isännöinti riittää yleensä paljon tekstiä sisältäville sivustoille, joissa on muutama sivu, kun taas suuremmat sivustot, joilla on paljon korkearesoluutioisia kuvia ja videoita, saattavat vaatia isomman määrän tallenustilaa.

4. Skaalautuvuus

Yksi tapa ratkaista tallennus- ja kaistanleveysrajoituksiin liittyviä ongelmia on skaalautuvuus. Tietyt palvelun tarjoajat, kuten pilvipalvelu, antavat sivustoille mahdollisuuden lisätä resursseja lennosta, tietenkin rahaa vastaan.

5. Päällä oleminen


Kuten aiemmin mainittiin, hyvä palvelun tarjoaja varmistaa, että sen palvelimet ovat käynnissä niin lähellä 100 prosenttia ajasta kuin mahdollista. Voit tarkistaa yrityksen väitteet sen käytettävyydestä, jonkin kokemus-sivun kautta.

6. Sähköpostitilit

Omat sähköpostitilit verkkotunnuksessasi ovat avainasemassa ammattimaisuuden ja auktoriteetin luomisessa yrityksellesi ja nettisivuillesi. Eri isännöintipaketit tarjoavat vaihtelevan määrän sähköpostitilejä verkkosivustoa kohden. Suosittelemme tarkistamaan tämän ennen päätöstä.

7. Tuki

Luotettava ja helposti saatavilla oleva tekninen tuki palveluntarjoajaltasi on myös välttämätöntä verkkosivuston tehokkaan toiminnan kannalta. Jos sinulla tai asiakkaillasi on ongelmia verkkosivustosi kanssa, sinun kannattaa ratkaista ongelmat mahdollisimman nopeasti. Etsi yrityksiä, jotka tarjoavat ympärivuorokautista tukea puhelimitse, chatissa tai sähköpostitse. Tämä on meidän kokemuksien perusteella erittäin tärkeää, koska ongelmia esiintyy lähes aina.

Webhotelli kokemuksia

Kokemuksia webhotelleista on netissä paljon. Monet webhotellit lupaavat äärimmäisiä nopeuksia ja rajatonta tallenustilaa hälyttävän edullisin hinnoin. Tällaiset lupaukset eivät yleensä pidä ollenkaan paikkaansa. Suosittelemme valitsemaan luotettavan webhotellin tarjoajan, kuten Zoner, joka on saanut paljon hyviä kokemuksia ja heillä on paljon tyytyväisiä asiakkaita.

Positiivisa webhotelli kokemuksia on monista yrityksistä paljon. Yhden huonon kokemuksen takia ei siis kannata tuomita koko yritystä.

Halvin webhotelli ei aina ole se paras

Halvin webhotelli ei yleensä ole hyvä ratkaisu. Halvat webhotellit ovat yleensä täynnä muiden sivujen tiedostoja, joten servereillä ei ole ylimääräistä tilaa juuri ollenkaan. Ongelmia voi siis tulla eteen useinkin.

Halvissa webhotelleissa säästäminen on yleensä myös ykkösasia. Säästökohteita on yleensä tukipalvelut, nopeus ja sijainti. Ongelma tilanteissa voi siis usein jäädä yksin. Hitaus on myös merkittävä tekijä sivujen toimivuudessa ja hakukoneoptimoinnissa. Hitaat sivut ei siis menesty hyvin hakukoneissa. Sijainti voi myös näkyä viiveenä sivuilla.

Eli webhotelli on usein huono paikka alkaa säätämään muutamia euroja, varsinkin jos nettisivut ovat tärkeässä osassa yrityksen toimintaa. Suosittelemme siis panostamaan laatuun.

FAQ Mikä on webhotelli

Webhotelli on serveri, johon on liitetty nettisivujen, verkkokauppojen ja sähköpostien tarvitsema tekniikka edullisesti ja käytännöllisesti. Palvelulla saat tallennustilaa serveriltä oman nettisivusi tai verkkokauppasi tiedostoille. Tämän avulla saat sivusi kirjaimellisesti “nettiin”.

Webhotellia tarvitaan siihen, että nettisivun tiedostot saadaan vierailijan käyttöön. Ilman tätä sivuille tuleva käyttäjä ei pystyt käyttämään esimerkiksi verkkokauppaa.

Käytännössä webhotelli on pakollinen, jos haluat saada sivusi nettiin. Se minkälaisen webhotellin valitset/tarvitset on täysin itsestäsi kiinni.

Kirjoittaja
Website | Kirjoitukset

Olen verkkoliiketoiminnasta kiinnostunut "nörtti", joka kokeilee kaikkia uusia liiketoimintamalleja netissä. Tämän innoittamana perustin tämän blogin, johon luon vertailuja eri ohjelmista ja oppaita toiminnan aloittamiseen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *